您现在的位置: 天添资源网 >> 学科试题 >> 英语试题 >> 高一 >> 正文 搜索:

河南鹤壁市2016-2017高一上学期英语期末试卷(有答案)

作者:佚名 试题来源:网络 点击数:

河南鹤壁市2016-2017高一上学期英语期末试卷(有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源 天添
资源网 w ww.tT z yw.CoM

 
第I 卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the woman mean?
  A. She couldn’t tell him the truth
  B. She is not hungry
  C. She is very hungry.
2. Where are the speakers?
  A. In a museum   B. At a concert   C. In a movie
3. How long did the wait?
  A. An hour.   B. Fifteen minutes   C. Twenty minutes.
4. What is John going to do?
  A. Stay at home watching TV.
  B. Go to the film.
  C. Go out for supper.
5. What did the man say about the final exam?
  A. He will correct papers.
  B. He will collect papers
  C. The assistant will correct papers.
第二节  (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
   听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6. What does one need to do if he wants to join the library?
  A. He needs to write down his name and address.
  B. He needs to show some kind of identification with his name and address on it.
  C. He needs to give his address.
7. Why does the woman want to borrow some books?
  A. She wants to read them and enjoy herself.
  B. She wants some books to read on holiday this weekend
  C. She enjoys reading and can’t live without books
8. What does the woman show at last?
  A. Her driving license.   B. Her bankbook   C. Her passport
听第7段材料,回答第9至12题。
9. Where can the man get money?
  A. From the Dunnes Stores.
  B. From the Allided Irish Bank
  C. From the Bank of Ireland
10. Which of the following statements is true?
   A. The Bank of Ireland is near the Dunnes Stores.
   B. It is about ten minutes’ walk to the bank
   C. The man isn’t familiar with the area.
11. What will the woman do at the end of the conversation?
   A. She will help the man to get money from the bank.
   B. She will draw a map for the man.
   C. She will show him the way to the bank
12. Which word can best describe the woman?
   A. Open minded    B. Warm hearted.   C. Honest
听第8段材料,回答第13至15题。
13. What does the man want to do?
   A. He wants to help her with her work
   B. He wants to talk to her
   C. He wants her to help him
14. What is the woman busy working on?
   A. Her history paper.    B. Her biology paper   C. Her test paper
15. What did the professor tell the woman to do?
   A. The professor told her to cut down 10 pages.
   B. The professor asked her to add another 10 pages to her paper.
   C. The professor wanted her to hand in her paper of over 10 pages on Friday.
听第9段材料,回答第16至17题。
16. What does the woman worry about?
   A. Her weight    B. Her health   C. Her work
17. What do you think the woman is going to do?
   A. She may buy a dancing machine to lose weight.
   B. She will walk for an hour every day to keep fit
   C. She is going to dance with the man to keep her healthy.
听第10段材料,回答第17至20题。
18. What was Mr. Hill?
   A. A farmer   B. A businessman    C. A shopkeeper
19. Why did Mr. Hill’s chickens lay hardly any eggs in summer?
   A. Because it was cold
   B. Because it was very noisy
   C. Because it was very hot
20. Why was Mr. Hill not interested in the owner’s suggestion?
   A. Because it was quite cool in his own house.
   B. Because his wife couldn’t lay any eggs for him
   C. Because he only thought of how to make hens lay more eggs.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
When I was young, my parents always told me that I should never talk to strangers. This was part of a whole list of things I should never do; Never accept food of candy from strangers, never get in a car with strangers, and so on.
But if we didn’t start a conversation with strangers, we’d never make new friends. We’d never get a job. We may miss the joy that comes from talking with strangers. And the more people you know, the more chance you can get.
The following passage offers you some advice on how to break the ice.
Don’t just stare at your shoes. Go and say “Hi” to that new guy. It will be easier to break the ice if you know more about different cultures.
British: Beautiful day, isn’t it?
The weather in Britain is changeable. So, it is one of the topics the British care most about. And there’s a simple rule: Say “Yes” whether you agree with the person’s idea on the weather or not. That’s because the British start a conversation using the weather so that they can continue their talk.
French: Where did you go on holiday?
To talk with a French person, the safest way is to ask his or her last holiday. French students enjoy a 10-to-15-day holiday every two months. French employees get more than six weeks of holidays per year.
American: So, where are you from?
The US is so big and people move so often that location is always a source(来源)of talk. You can try to find a connection with the place they’re from. For example, if someone’s from Los Angeles, you could say: “On, I have a friends who studied there.”
21. Why did the writer’s parents tell him not to talk to strangers?
A. It was dangerous.    B. It wasted time.
C. It was part of the life   D. I didn’t like to talk to strangers.
22. The safest way to talk about with a French person is_____.
   A. his or her family    B. his or her parents
   C. his or her friends    D. his or her last holiday
23. Why do people in America always talk about the location?
   A. Because they are full of energy.
   B. Because they love their home
   C. Because Los Angeles is their location
   D. Because the US is so big and people move so often.
24. According to the passage, the writer thinks______.
   A. our parents were right              B. we can talk with strangers freely
   C. it is necessary to talk with strangers   D. we can find jobs easily
B
A grandfather from Orangeburg County, Columbia, recently made the news after going to school to pick up his young grandson and coming home with a completely different child.
On May 19th, 65-year-old Joseph Fuller went to Edisto Primary School in order to pick up his six-year-old grandchild early. According to a police report, when he arrived at the school. Fuller saw a group of students leaving the school gym, one of which he thought was his grandson. He got out of his car, approached the boy, gave him a hug and told him he was there to pick him up early. When he asked him if he was ready to go, the kid said "yes". A teacher's assistant later said that when he asked the boy "Is this your grandfather?" he also answered "yes". So the two of them then went to the front office so the boy could be signed out, and since the grandpa was on the list of approved people to pick up kids, everything went nice.
Once out of the school, Fuller and his fake(假的,冒牌的)grandson got in the car, where his wife was waiting for them. Without so much as turning around to look at the child, the woman handed him a McDonald's Happy Meal, and then they drove home. It was only when they arrived at their house that the Fullers finally realized that the boy was not their grandchild, after a missing tooth gave him away. "He had a tooth missing in the front, and I know my grandson did not have a tooth missing in the front," Fuller said. "Immediately, I brought him back to school, and I am very sorry."
The police report mentions that the two boys "had similarities in haircut style(样式) and features(特色), but not in weight or height." Also, the fake grandchild's mother admitted "that the “grandfather” looks like her father.
Although everything got rectified in the end, the boy's father didn’t find the whole mix-up funny. "If they didn't bring him back, my son could have been gone," Pressley said. "It's gross negligence(重大过失) on the school's part. I mean, you know, they have to prevent this from happening again.”
25. What was the boy doing when the grandfather arrived at the school?
   A. He was playing with his classmates    B. He was leaving the school gym.
   C. He was talking with his teacher.       D. He was studying in the classroom
26. What was the similarity (相似之处)between the two boys?
   A. Both of them had tooth missing       B. They were the same height.
   C. Their voices were similar            D. They had the same haircut style
27. What was the boy’s father reaction(反应)to what happened?
   A. He thought it was funny
   B. He thanked his father for bringing his son back
   C. He blamed(责备)it on the school
   D. He thought nothing of it.
C
Researchers found that a “name pronunciation effect” played an important role in how people were perceived (感知) by others. They concluded that the easier a person’s name was to say, the better their success was in the workplace and the quicker career advancement (提升) they enjoyed. Their study also found that a simple name improved people’s ability to make new friends.
Dr. Simon Laham, who led the study, said people with simple names were generally judged more positively (积极地). “The effect is not because of the length of a name or how foreign-sounding or unusual it is, but rather how easy it is to pronounce,” he said.
In their study the team studied the way names can influence a person’s impressions and decision making. They looked at lots of names of 500 university student volunteers from British, Asian, and European backgrounds and a field of 500 lawyers in America. The team found that people with more pronounceable names were more likely to achieve success. They found that American lawyers with easier sounding names got career advancement faster within their law firms. Names including Sherman, Jenkins, Benson, and Angus ranked among the easiest to pronounce, while Farquharson and Loughnane and European names such as Leszczynska were found to be difficult to pronounce. They concluded that a simple name was the key to success.
Dr. Laham said the results could have important implications (意义) for how managers dealt with bias(偏见). “It’s important to treat the biases that shape our choices and judgments about others,” he said. “It may help remove bias, leading to fairer, more objective treatment of others.”
28. What factor of a name plays the key role in deciding its effect?
A. The length of the name.       B. The pronunciation of the name.
C. The meaning of the name.     D. Whether the name is unusual or not.
29. The underlined part “pronounceable names” in Para. 3 refers to names that    .
A. can be pronounced without difficulty    B. can’t be pronounced easily
C. sound like foreign names              D. can be spelled easily
30. Which of the following would Dr. Laham most probably agree with
A. People should use simple names to avoid biases.
B. Foreign names are considered to be hard to pronounce.
C. The name effect can be found only in English-speaking countries.
D. The study can help people treat those with hard-to-say names more fairly.
31. What’s the main idea of the passage
A. Having an easy-to-say name will help you get quicker career advancement.
B. People with hard-to-say names should struggle for fairer treatment.
C. People with hard-to-say names should avoid unfair treatment from others.
D. The importance of changing hard-to-say names to easy-to-say ones.
D
Keeping fish as pets is a popular hobby. Fish take up little room, are inexpensive to feed, and provide an interesting and colorful display in any room..
 A tank, or an aquarium (养鱼缸), must be chosen carefully. Many new aquarium owners buy too many fish for their tanks. Fish cannot be crowded. Two fish can live comfortably in each gallon of water, only ten fish can live in a five-gallon tank. Can you see why a goldfish would not live long in a tiny, round bowl?
     If too many fish are kept together, they will not have enough oxygen (氧气) or room to swim about freely. They will have more diseases. Also, some kinds of fish cannot be kept together. They will fight and may even kill one another. As your interest in fish grows, the number of fish you have may grow, too. Then you may want to invest in another tank.
     If you start with a ten-gallon aquarium, what kind of fish would be best? The two major groups of tropical (热带的) fish are those that lay eggs and those that give birth to live young. If you want to raise young fish, guppies (孔雀鱼) would be the best choice because they can produce many babies in a short time.
     You can buy fish and aquariums in most pet stores. Ask the owner to help you choose the right fish. You can also find many books about tropical fish in the library.
32. Keeping fish is a good hobby for the following reasons EXCEPT _____.
A. fish are not costly to feed          B. fish are nice to look at
C. fish reproduce babies quickly       D. fish need little space
33. The underlined part “invest in” (in Paragraph 3) is closest in meaning to _____.
A. buy                   B. borrow         C. make          D. sell
34. If nine fish live in three gallons of water, the fish may _____.
A. breathe easily                          B. swim about freely
C. get ill                                     D. not get enough to eat
35. What can we know from the passage?
A. Very few people are interested in keeping fish.
B. The size of your tank decides how many fish you can buy.
C. Guppies are a kind of fish that are good at laying eggs.
D. You can raise different kinds of fish together.
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We’re all been there: we go to the gym for a few days, and then we give in because it’s too tiring 36  . So, how can you do it?
1. Plan the time
Take your day and break it into hours on a piece of paper.  37  . Not only do you burn more calories at that time, but it will make you energetic.
2.  38 
What do you like to do? Whether it’s swimming, running, cycling, or something else, find something you enjoy. If doing the same thing every day makes you bored, do something different. Change and make it fun!
3. Set your goal
     What do you want to get out of this?  39  . Put a note by your bed with that goal written on it to motivate(激发)you to get up in the morning and actually get out the door.
     4. Stick to your plan
     Once you decide that you’re going to do something, stick to it.  40  . If you can make it through the first few weeks then you’re fast on your way to making exercise a habit.
A. What exactly does building a habit do for you?
B. Don’t think that it will be easy.
C. Whatever it is, write it down
D. Most importantly, it makes exercise a priority(优先的事情)in your life.
E. Even though you have great determination in the beginning, you find it difficult to make daily exercise a habit.
F. Choose your exercise.
G. It’s suggested by many experts that you exercise in the morning.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分40分)
完形填空(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下面短文,从短文后各题的A、B、C和D四个选项中,选出适合填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
   Valentine’s Day was coming. Little Thomas had   41   to sent a good many valentine cards to the girls and boys he knew; so, quite early one morning, he   42   to go to the nearly shop. It was then that he heard a  43 from the playroom. Peep, peep, peep. Thomas knew that he must not buy cards if his pet  44  was hungry. He found that it needed fresh water to drink, and the bird’s cage needed  45  too. When he had done all this and filled the seed box, his father  46  him.
   “I want two more yards of lace for the baby’s dress, Thomas. Will you please go to the store and  47  it for me?”
   “Oh, yes!” Thomas said, for he thought that he should be able to buy his cards at the same time. But just  48  he was going out of the door, his mother said “Come night home as  49  as you can. I want to finish the baby’s dress so that she can  50  it this afternoon when we pay a visit to Aunt Lucy.”
Thomas got the lace and hurried home with it. “I can go  51  the cards this afternoon,” Thomas thought. But right after lunch his mother dressed the baby and  52  for Aunt Lucy’s house.
“I may not be back until five o’clock, Thomas,” his mother said as she kissed him goodbye. “You won’t leave dear  53  alone, will you?”
“No, mother,” Thomas said; but when he thought about going with his grandmother, he felt  54  as he wouldn’t have any time to buy cards for his playmates. He knew that Saint Valentine’s Day was the holiday when one expresses one’s  55  .
In the evening, his mother and baby sister  56  came home. Then she went up to the attic(阁楼)and came back with a  57  in her hand.
“I mean to give these to you this morning, Thomas,” she said. “They are just as good as new and much prettier than the ones in the shops now, I think. They are the valentine  58  that I had when I was a little girl.”
The box was filled with valentine’s toys! There were enough there that Thomas could  59  every child in the neighborhood, he felt quite  60  with what he would give them.
41. A. asked      B. promised     C. suggested     D. planned
42. A. decided     B. used       C. forgot       D. managed
43. A. cry       B. sound       C. song      D. shout
44. A. bird      B fish       C. cat       D. dog
45. A. building     B. decorating      C. cleaning      D. removing
46. A. hugged     B. blamed      C. shouted      D. called
47. A. make     B. design      C. buy      D. sell
48. A. as      B. until      C. unless     D. if
49. A. slowly     B. quickly      C. regularly     D. frequently
50. A. put on       B. dress      C. have on      D. wear
51. A. in       B. with      C. out       D. for
52. A. made up     B. set out      C. set down     D. made out
53. A. sister     B. grandmother     C. grandfather     D. brother
54. A. excited     B. interested     C. pitiful      D. curious
55. A. love      B. joy       C. interest     D. trouble
56. A. finally     B. naturally     C. normally     D. formally
57. A. card      B. flower      C. box      D. toy
58. A. pictures     B. toys      C. cards      D. chocolates
59. A. buy      B. lend      C. ask      D. give
60. A. sad      B. disappointed     C. happy      D. anxious
第II 卷
第一部分:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
   It was our Physics teacher’s birthday yesterday. Though Physics is a hard subject, but I like me Physics teacher a lot, and so do my classmates. He is nice with us and always tells us stories of the days when he was in his twenty. Sometimes he even stayed in school to help students make up their lessons. He always encourages us and tells us do our best. We are gratefully to him, so that day we bought her a cake and a gift. We even made a big card for him, on it we wrote all our names. Seeing these, he was moving and had a big smile in his face.
第二节 书面表达(满分30分)
假设你叫王平,现在在英国工作,你有朋友陈立写信告诉你他打算赴英留学,想知道初到英国可能会遇到的困难。请你用英语给他写一封回信,信的内容应包括:
1.可能会遇到的困难:语言方面的障碍、饮食的不习惯、想家孤独等;
2.鼓励他并表示愿意帮助他。
注意:1. 内容应包括以上要点,可以适当发挥,增加细节,以使文章连贯;
2. 开头已给出,但不计入总词数;
      3. 词数100词左右。
Dear Chen Li,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
                                                                            Yours ever,
                                                                             Wang Ping


河南省鹤壁市2016-2017学年上期教学质量调研测试
高一英语参考答案
听力(每小题1.5分,满分30分)
1.C   2.B  3. C   4. A   5. C.  6. B   7. B  8. C  9. B  10. C
11. B  12. B  13. B  14. A   15. B   16. A  17. A   18. A  19. A  20. C
二阅读理解(每小题2分,满分40分)
21. A   22. D   23. D   24. C   25. B   26. D  27. C   28. B  29. A   30. D
31. A   32. C   33. A   34. C   35. B    36. E    37. G   38. F  39. C  40. B
三完形填空(每小题2分,满分40分)
41. D   42. A   43. B   44. A   45. C   46. D  47. C   48. A   49. B   50. D
51. D   52. B   53. B   54. C   55. A   56. A  57. C   58. B    59. D   60. C
四短文改错(每小题1分,满分10分)
1.去掉Though或去掉but    2.with—to    3. twenty---twenties
4. stayed—stays    5. us后加to    6. gratefully---grateful
7. her----him     8. it---which    9. moving---moved   10. in---on
五书面表达(满分30分)
One possible version:
Dear Chen Li,
   I’m glad to hear from you. You asked me about the difficulties you may meet with when you get here in UK. Now, I’d like to tell you something about it
   First, you may have the problem about the language you think you are well prepared. You may find it difficult to communication with the natives, because many of them have a strong accent. Besides, you may not get used to the western food here or even hate to have it. What’s more, you may feel lonely and miss your family and friends, especially in the very beginning.
   However, you needn’t worry about it. Several weeks later, you will get used to everything here and love the place, and I’ll also try my best to help you when necessary.
   Best wishes!
                                                                             Yours ever,
                                                                              Wang Ping


 

文 章
来源 天添
资源网 w ww.tT z yw.CoM