您现在的位置: 天添资源网 >> 学科试题 >> 英语试题 >> 高三 >> 正文 搜索:

广东揭阳市2017届高三英语二模试题(含答案)

作者:佚名 试题来源:网络 点击数:

广东揭阳市2017届高三英语二模试题(含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源天添
资源 网 w w w.tTz Y W.C oM

揭阳市2017年高中毕业班高考第二次模拟考试
英    语
试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分120分。考试时间120分钟。
注意事项:
   1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。
   2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卷相应的位置上。
   3. 全部答案应在答题卷上完成,答在本试卷上无效。
   4. 考试结束后,将本试卷和答题卷一并交回。
第Ⅰ卷
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。
A
Get kids excited about reading and writing.
Enter our writing and drawing contest for a chance to win great prizes. Brought to you by Reader’s digest and Weekly Reader and noted children’s author Mary Pope Osborne(The Magic Tree House series).
Prizes:
A $500 U.S. Savings Bond
A library of books (valued at $ 125)
Great LeapFrog prizes including the Tag Reading System
A certificate signed by contest judge Mary Pope Osborne
Your submissions posted on ReadersDigest. com
How to enter
Children aged 5-12 should respond in words and/or pictures to the questions, “Your favourite has jumped out of the book to spend the day with you. Tell us: What happens next?”
One winner will be chosen for each age group:
Ages 5-6:Please submit a drawing no larger than 8.5cm x11cm and an essay written in child’s own words—may be dictated to an adult – of up to 50 words. Essay must be typed or written in blue or black ink.
Ages 7-9: Please submit an essay of up to 150 words. Essay must be typed or written in blue or black ink. Drawings welcome(but optional). Must be no larger than 8.5 cm x 11cm.
Ages 10-12: Please submit an essay of up to 350 words. Essay must be typed or written in blue or black ink. Drawings welcome(but optional). Must be no larger than 8.5 cm x11cm.
Entry should be mailed along with their name, age, mailing address and e-mail address to:
Read, Write, Win! Contest
Reader’s Digest Magazine
260 Madison Avenue, 5th Floor, New York, NY 10016
All entries must be postmarked by October 31, 2016.
21.What’s the purpose of the text?
    A. To persuade readers to attend the contest.
B. To give information about the contest.
C. To get kids excited about reading and writing.
D. To give kids a chance to earn money.
22. Whoever wins the contest can ______.
A. gain a total of $625 in cash          B. get a library of books valued at $ 500
C. see his work on ReadersDigest.com   D. win a certificate to go to library
23.What’s the difference between Ages 7-9 and Ages 10-12 in request of entry?
A. The word number of the essay.       B. The color of the submission.
C. The size of the submission.          D. The form of the essay.
B
Despite gains in recent years,women still fall behind men in some areas of math achievement,and the question of why has caused heated argument. Now,a study of first and second graders suggests what may be part of the answer:Female primary school teachers who are concerned about their own skills could be passing that along to the little girls they teach.
Young students tend to model themselves after adults of the same sex,explained Beilock,an associate professor in psychology at the University of Chicago. Little girls may learn to fear math from the women who are their earliest teachers. Beilock and her colleagues studied 52 boys and 65 girls in classes taught by 17 different teachers. Ninety percent of the US primary school teachers are women,as was all of those in this study.
Students’ math ability was not related to teachers’ math anxiety at the start of the school year,but at the end of the year,the more anxious teachers were about their own skills,the more likely their female students—but not the boys—were to agree to that “boys are good at math and girls are good at reading”.In addition,the girls who answered that way scored lower on math tests than either the classes’ boys or the girls who had not developed such a belief,the researchers found.
After seeing the results,the researchers recommended that the math requirements for obtaining a primary education teaching degree should be rethought. “If the next generation of teachers,especially primary school teachers,is going to teach their students more effectively,more care needs to be taken to develop both strong math skills and positive math attitudes in these educators,” the researchers wrote.
“Girls who grow up believing females lack math skills wind up avoiding harder math classes. It keeps girls and women out of a lot of careers,particularly in science technology,” Beilock said.
24.We can learn from the first three paragraphs that ______.
    A. teachers in US primary schools are mostly females
B. the students involved in the study are starters at primary school
C. young students usually follow example of their female teachers
D. it’s true that boys do well in math while girls do well in reading
25. We can we infer from the text?
A. Beilock’s study will bring about a primary education revolution.
B. Girls’ lack of confidence in math skills affects their future jobs.
C. The performance of the students changed little during the process of the study.
D. The researchers argued that current primary school education needed improving.
26. What’s the suggested solution to the phenomenon mentioned in the text?
A. Using different approaches to excite students’ interest in math.
B. Reducing the number of situations that make teachers anxious.
C. Creating more chances for boys and girls to work together in class.
D. Improving teachers’ math skills and changing their math attitudes.
27. What’s the main idea of the text?
A. Girls may learn math anxiety from female teachers.
B. Boys are free from the math anxiety of female teachers.
C. Primary school teachers have a far-reaching influence on students.
D. Students should learn how to hold positive attitudes towards math.
C
The word "OK" is the most frequently spoken all-purpose expression on the planet — and it's turning 176 years old on March 23, 2015. The term was born during a 19th-century abbreviation(缩写) craze and went on to international fame with its own hand gesture.
Last year, Henry Nass, a 64-year-old retired English teacher, a New Yorker, had spent the last few weeks handing out cards championing "Global OK Day" in advance of the coming anniversary.
"No matter where people are from they use the word 'OK,' but they don't know where it comes from," says Nass. "The problem is because it's just, you know, OK."
The word is OK, perhaps, but its history is definitely better than average. Late etymologist Allen Walker Read traced the two-letter word to 1839, when editors at the Boston Morning Post signed off on articles as “all correct” with a simple word “OK”.
The word made it into print on March 23 of that year, in an article against a rival editor in Providence who had stated wrongly that a band of Bostonians heading to New York would pass through the Rhode Island capital (Providence).
"We said not a word about our team passing 'through the city' of Providence," the Morning Post reported. "O.K. — all correct."
The humor of the Providence-Boston joke has been lost to history — but the word OK took off from there, soon connoting(隐含) agreement, acceptance, averageness, quality or likability.
By 1840, it served as a slogan for President Martin Van Buren's unsuccessful reelection campaign. “Old Kinderhook is OK,” posters stated, a reference to the eighth president's birthplace and his supporters' belief in his satisfactory performance.
28. Why did Henry Nass hand out cards?
   A. To let people understand the history of the word “OK”.
   B. To call on people to use the word “OK” properly.
   C. To appeal to people to celebrate OK Day.
   D. To attract people’s attention.
29. What does the author want to convey in Paragraph 4?
   A. The history of the word “OK” is known to average people.
   B. The history of the word “OK” is unfamiliar to people.
   C. People frequently use the word “OK” in history.
   D. People are fond of the word “OK” in history.
30. What does the underlined phrase “took off” in Paragraph 7 probably mean?
   A. Got off   B. Set up   C. Moved off   D. Became popular
31. We can learn from the text that Kinderhook is         of the eighth American president.
   A. the name  B. the birthplace C. the policy   D. the belief
D
Almost every day we come across situations in which we have to make decisions one way or another. Choice, we are given to believe, is a right. But for a good many people in the world,in rich and poor countries, choice is a luxury, something wonderful but hard to get, not a right. And for those who think they are exercising their right to make choices, the whole system is merely an illusion, a false idea created by companies and advertisers, hoping to sell their products.
The endless choice gives birth to anxiety in people’s lives. Buying something as basic as a coffee pot is not exactly simple. Easy access to a wide range of everyday goods leads to a sense of powerlessness in many people, ending in the shopper giving up and walking away, or just buying an unsuitable item(商品) that is not really wanted. Recent studies in England have shown that many electrical goods bought in almost every family are not really needed. More difficult decision-making is then either avoided or trusted into the hands of the professionals, lifestyle instructors, or advisors.
It is not just the availability of the goods that is the problem, but the speed with which new types of products come on the market. Advances in design and production help quicken the process. Products also need to have a short lifespan so that the public can be persuaded to replace them within a short time. The typical example is computers, which are almost out-of-date once they are bought. This indeed makes selection a problem. Gone are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one thing; no choice, no anxiety.
32. What does the author try to argue in Paragraph l? 
     A. The practice of choice is difficult.
     B.The right of choice is given but at a price.
    C. Choice and right exist at the same time.
    D. The exercise of rights is a luxury.
33. Why do more choices of goods give rise to anxiety?    
    A. People are likely to find themselves overcome by business persuasion.
B. Shoppers may find themselves lost in the broad range of items.
C. Companies and advertisers are often misleading about the range of choice.
    D. Professionals find it hard to decide on a suitable product.
34. By using computers as an example, the author wants to prove that___________. 
    A. products of the latest design flood the market
B. competitions are fierce in high-tech industry
C. everyday goods need to be replaced often
 D. advanced products meet the needs of people
35. What is this passage mainly about? 
    A. The opinions on people's right in different countries.
B. The problems about the availability of everyday goods.
C. The helplessness in purchasing decisions.
D. The variety of choices in modern society.
第二节 (共5小题;每小题2分, 满分10分)     
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项,并在答题卷上将该选项涂黑。
When you’re dealing with a stressful situation or going through a hard time, people in your life can help you. When someone who cares knows what you’re going through, it helps you feel understood and not so alone.  36 . Problems seem smaller when you talk about them with the right person. You can do better and find out solutions more easily when you share your problems.
    There are lots of different ways to get and give help.  37 . Other times you need advice on things. Help can be very easy, like a homework project. Or it can go on for a while, like teaching to bring up a failing grade or advising to get through a difficult personal situation.
    It’s likely that you remember times someone helped you.  38 . Friends helped you get through sadness or deal with disappointment. Teachers might have guided you through the college application process.  39 . You might give a hand to your classmate who met difficulty.
    Friends, parents, teachers and other adults can be great resources when you need help. There are also times when you need the extra help that a professional can provide best. Doctors can offer specialized help for a health problem.  40 .
    A. Having a right person means a lot.
    B. Parents taught you to stop a bad habit.
    C. Difficulties are everywhere in your life.
    D. You need to learn to give help in the right way.
    E. Sometimes you just want to hear an encouraging word.
    F. Turn to the professional people for help when you need.
    G. And you can also remember times when you helped others.
第三部分  英语知识运用(共两节, 满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。
“Don’t talk to strangers ...” That is probably one of the  41  pieces of advice handed down from our parents. Yeah, they  42  well. Since there are bad people out there, it seems to be a good idea in order to help  43  us. And over the years we’ve learned how to keep our eyes  44  . We are used to making no eye contact with strangers.
  45 , the price that we pay for this  46  is that we grow up suspicious(表示怀疑的) of others and their motives. We tend to have a(n)  47  of strangers, which is neither necessary nor   48   as we grow older.
 Most people out there are not sociopaths(反社会者).  49 , most people are quite  50 . What once protected us from bad people is now preventing us from establishing relationships with
  51  people!
In general, you know that the random stranger standing next to you is very  52  to kidnap (绑架) you, yet the emotion of fear is  53  associated with talking to them. So you  54  do it. But you miss out on a lot by closing yourself off to new people like this.
Instead, you should actively  55  that people in general are friendly. Why? Because they are. Most people actually are nice. We are  56  creatures, and we welcome interactions with others. Think about it: when a stranger starts a(n)  57  with you, how do you usually  58  ?
 Besides, you never know who you might  59 . The person standing behind you in a line could one day be your best friend. It  60 . But even if it's not that extreme, you never know if that person has a job opportunity for you, or is just a cool person who you would enjoy having a brief conversation with.
41. A. shortest    B. worst  C. longest  D. best
42. A. meant    B. planned C. spoke D. worked
43. A. inspire   B. instruct  C. change D. protect
44. A. up B. open C. down D. shut
45. A. Especially  B. Thankfully C. Unfortunately  D. Uncertainly
46. A. safety  B. health C. power D. delight
47. A. anger       B. pain C. shame    D. fear
48. A. important B. obvious C. humorous D. reasonable
49. A. In case B. In fact C. At times D. At first
50. A. brave B. friendly C. smart D. patient
51. A. bad B. famous C. good D. common
52. A. ready B. unlikely C. eager D. unwilling
53. A. still B. never C. only D. even
54. A. always B. often C. sometimes D. seldom
55. A. doubt B. assume C. guess D. decide
56. A. living B. complex C. unique D. social
57. A. meeting B. experiment C. argument D. conversation
58. A. listen B. connect C. react D. devote
59. A. hurt B. forget C. meet D. benefit
60. A. happens B. depends C. affects D. fails
第II卷
第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,根据上下文在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。请将答案填写在答题卷的相应位置上。
Like the native Chinese, some foreigners have started to join their Chinese friends  61  sending or grabbing virtual red packets during the Spring Festival and other special  62  (occasion).  Attracted by the unique way of interacting with people as well as the culture that gave birth to the phenomenon, many foreigners say competing with friends to grab red packets in  63  WeChat group can be a lot of fun.
Mattias Klement, 27, a Swede who has been living in China for years, said more foreigners have started to take part in this  64  ( active) because of the popularity of WeChat wallet.
"I think it is  65  (main) because more and more places now allow paying with WeChat. It’s also fun to just involve  66  (you) in the culture of it," said Klement. Two years ago, when some friends  67  (send) him 5.20 or 8.88 yuan red packets, he had no clue about the  68  ( hide) meanings. Now, he is not only quite familiar with them  69  has also been used to sending some.
"It’s nice to be able to say ‘I love you’ with 5.20 yuan, I guess," he said, laughing." I also remember  70  (try) to tick some of my friends off by paying back 99.99 instead of 100 just for fun.”
第四部分 写作(共两节  满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
      2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Mistakes are unavoidable in life. But attitudes towards them may have a big difference. I still remember that my spoken English improved. In beginning, I always kept silent in the oral class to prevent myself from make mistakes. Before long my teacher knew about his situation. He encouraged me to speak out what I wanted to say regardless on mistakes. Whenever I have made mistakes and felt discouraged, my teacher and classmate would help me figure out how I could avoid them in the future. With time going by, I built up my confidence and now I can talk fluent in English. However, we just need to learn a lesson from the mistakes in order to improve our English.
第二节 书面表达(满分25分)
假定你是李华,计划高考后暑假期间到美国University of California学习英语,为期两个月,学习期间想找一份兼职工作。请给你的美国的朋友Mary写信求助,要点如下:
1.你的暑期安排;  
2.做兼职的原因;  
3.打算找的兼职工作:餐厅服务员、汉语教师等。
注意: 1.词数100左右;  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
 
揭阳市2017年高中毕业班高考第二次模拟考试
英语科参考答案

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
21-23 BCA  24—27 ABDA  28—31 CBDB   32--35 AB A C    36—40 AEBGF
第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)
第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)
41. B   42. A   43. D  44. C   45. C   46. A  47. D   48. D   49. B   50.B
51. C   52. B   53. A   54. D  55. B   56. D   57. D   58. C   59. C   60. A
第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
61.in         62.occasions       63. a          64.activity     65.mainly 
66. yourself    67.sent           68.hidden      69.but         70.trying
第四部分 写作(共两节  满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
 Mistakes are unavoidable in life. But attitudes towards them may have(have改为make)a big difference. I still remember that (that 改为how) my spoken English improved. In (加上the) beginning, I always kept silent in the oral class to prevent myself from make (make 改为making) mistakes.  Before long my teacher knew about his (his改为my) situation. He encouraged me to speak out what I wanted to say regardless on (on改为of) mistakes. Whenever I have (删掉have) made mistakes and felt discouraged, my teacher and classmate (改为classmates) would help me figure out how I could avoid them in the future. With time going by, I built up my confidence and now I can talk fluent (fluent 改为fluently) in English. However (改为Therefore), we just need to learn a lesson from the mistakes in order to improve our English.
第二节 书面表达(满分25分)
Dear Mary,
How are you doing? I am writing to ask you a favour. I’m planning to go to the USA to take a two-month English course at California University after the college entrance examinations in June. I will absolutely benefit from it but the expenses are rather high for me.
To help cover the cost of my study, I aim to find a part-time job. Not only is it a good way to practice my oral English, it can also help me develop a better understanding of the American society. So I am wondering if you could ask around your neighbourhood to see if anyone wants a waiter in the restaurant or a Chinese teacher. I would appreciate it very much if you could do me this favour. (120 words)
Looking forward to your reply.
                                                                                   Yours,
                                                                       Li Hua

 

文章
来源天添
资源 网 w w w.tTz Y W.C oM