您现在的位置: 天添资源网 >> 学科试题 >> 英语试题 >> 高二 >> 正文 搜索:

湖南师大附中2017-2018高二上学期英语期末试卷(有答案)

作者:佚名 试题来源:网络 点击数:

湖南师大附中2017-2018高二上学期英语期末试卷(有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
天添 资源网 w w
w.tT z y W.CoM

湖南师大附中2017-2018学年度高二第一学期期末考试
英 语
时量:120分钟   满分:150分
得分____________
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
                                  

例:How much is the shirt?
A.£19.15.  B.£9.18.  C.£9.15.
答案是C。
1.What does the woman mean?
A.Cathy will be at the party.
B.Cathy is too busy to come.
C.Cathy is going to be invited.
2.When does the second film start?
A.At 5:00 p.m.  B.At 7:20 p.m.  C.At 7:00 p.m.
3.How did the woman know about the fire?
A.She read about it.  B.She heard about it.  C.She witnessed it.
4.What does the man imply?
A.He is challenged.
B.He is faced with danger in Tibet.
C.He needs some excitement.
5.What is the woman trying to do?
A.Finish some writing.
B.Print an article.
C.Find a newspaper.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What’s the probable relationship between the speakers?
A.Salesman and shopper.
B.Waiter and customer.
C.Neighbors.
7.What happens to the woman?
A.She runs out of eggs.
B.She needs some coffee.
C.She doesn’t know how to make a cake.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.Where does the woman advise the man to apply for a job?
A In a newspaper office. 
B.In a travel agency. 
C.In a car factory.
9.What does the man ask the woman about the job?
A.The pay. 
B.The working conditions. 
C.The experience.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.How does the woman's mother do housework?
A.By hand.  B.By using machines.  C.By having a maid.
11.What does the woman think of robots?
A.They can reduce costs.
B.They can cause more unemployment.
C.They can make more jobs for people.
12.What can a teaching machine do?
A.Do part of a real teacher's job.
B.Take the place of real teachers.
C.Teach with personal approaches.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What is a daypack?
A.A box.  B.A bag.  C.A lock.
14.What surprises the girl at school?
A.Few students asking questions in class.
B.A lot of discussions in class.
C.Teachers giving little homework.
15.At what time of the school term does the conversation most probably take place?
A.At the end of it.  B.In the middle of it.  C.At the beginning of it.
16.What do we know about the girl?
A.She is new to the school.
B.She writes for the school newspaper.
C.She seldom asks questions in class in the US.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What was Maria's father?
A.He was a doctor. 
B.He was a driver. 
C.He was a factory manager.
18.What did Maria do right after graduation?
A.She entered politics.
B.She worked as a teacher.
C.She worked for her father.
19.Where did Maria set up her first coffee bar?
A.London.  B.Singapore.  C.New York.
20.How many coffee bars does Maria have now?
A.10.  B.80.  C.85.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
                            

A
We know that St. Patrick’s Day festivities may include a little bit of drinking. But there are plenty of kid­safe St. Patrick’s Day events around metro Phoenix, too. Here are the lucky St. Patrick’s Day celebrations for kids.
3/17: Lucky St. Patrick’s Day Cupcakes
Kids can make their own treats at the Children’s Museum of Phoenix this St. Patrick’s Day. Children can make and decorate their cupcakes with rainbow candies and chocolate pots of gold. To­go containers will also be provided.
Details: 1 p.m.—3 p.m., Friday, March 17. Children’s Museum of Phoenix, 215 N. 7th Street, Phoenix.  $3 for members. $4 for non­members. 602­253­0501.
3/17—19: Fountain O’ Green Artisan Market
This community festival will include sculptures, paintings, handcrafted jewelry and apparel(服装) from selected local and regional artists, live music and dance performance throughout the weekend. There will also be a food court.
On Friday, colorful water will shoot from the town’s fountain at noon. Take the kids to see the annual tradition and picnic in the park.
Details: 10 a.m.—5 p.m., Friday—Sunday, March 17—19. Avenue of the Fountains and Saguaro Boulevard, Fountain Hills. Free. 480­488­2014.
3/17: St. Patrick’s Day Party at AZ Air Time
Kids above 12 years old can collect their free, green necklaces and jump for three hours, climb the rock climbing wall or dive into the giant hole of foam(泡沫). Jump socks will be required.
Details:8 p.m.—11 p.m., Friday, March 17. AZ Air Time, 13802 N. Scottsdale Road, Suite 145, Scottsdale.  $15, saving $14. 480­427­2000/480­427­2001.
21.Which telephone number can people call at if they want to make and decorate cupcakes?
A.480­427­2001.  B.480­488­2014.
C.480­427­2000.  D.602­253­0501.
22.Which of the following statements is TRUE according to the article?
A.If two children want to make treats, they have to pay $8.
B.In Fountain O’Green Artisan Market, you’ll find apparel from all local artists.
C.You can see colorful water shooting at noon on March 17.
D.Children will get free jump socks at AZ Air Time.
23.For whom is the passage intended?
A.People addicted to alcohol.
B.Parents of younger children.
C.Organizers of festivals.
D.Educators and businessmen.
B
I was stuck in O'hare airport on an extremely long weather delay,pacing up and down the waiting hall for some exercise,when I passed a wine bar for the twentieth time or so. But this time there was a young woman behind the piano,playing what I could only describe as absolutely beautiful classical music. She had not been there ten minutes earlier when I passed.
I sat down at an empty table for four very near the piano,and began to be warmed by her music and a bit by the wine! She played so effortlessly and with such beauty in every note. Her music immediately brought a huge smile to my face!
Soon,on a break,I thanked her and she told me that after a long day's traveling,and now also facing long weather delays,she just needed to relax herself. Wow! Her version of relaxing herself was exactly a gift to me.
As I sat alone drinking my wine,absorbed in this young woman's celebration of her musical passion,two women approached my table and asked if they could join me. I invited them to sit and we immediately began sharing our love of music and celebrating the happiness the piano music was bringing us at that very enjoyable moment.
The two women and I began to talk about our travels,life journeys,and passions. Hearing that unbelievable piano music,and then meeting such interesting women,who generously shared with me their wisdom,perspectives,and feelings of love for each other,was truly joyous. Faced with an 11­hour travel day—to get what normally takes 45 minutes—could have been physically and emotionally exhausting. Rather,by accident of walking by a wine bar at the right moment,and having a couple of seats open at my table,my life was filled with joy.
I will cherish those moments for some time to come. This experience highlights (突出) the critical need in our lives to stop and listen to the music,to invite others to sit at your life table,to open yourself up to a stranger or two,sharing some of your deepest perspectives and experiences. Be open to noticing,absorbing,and also contributing to the joy around you!
24.Where did the author hear the young woman's performance?
A.In a wine bar.  B.On the plane.
C.Outside the waiting hall.  D.In a chatting room.
25.How long was the author's travel supposed to take without weather delay?
A.10 minutes.  B.20 minutes.
C.45 minutes.  D.11 hours.
26.How did the author think about the experience in the airport?
A.Complex but unforgettable.  B.Boring and meaningless.
C.Long and tiring.  D.Joyful and meaningful.
27.The author writes the text in order to encourage people ________.
A.to share their experiences with others
B.to notice and enjoy the happiness around them
C.to make the acquaintance of strangers
D.to communicate with others more often
C
Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧). It's fun to come home. It looks the same. It smells the same. You'll realize what's changed is you. Home is where we can remember pain,love,and some other experiences: We parted here; My parents met here; I won three championships here.
If I close my eyes,I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown sofa surrounding a low glass­top wooden table. To the right of the living room is my first bedroom. It's empty,but it's where my earliest memories are.
There is the dining room table where I celebrated birthdays,and where I cried on Halloween—when I didn't want to wear the skirt my mother made for me. I always liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table,I can see my favorite room in the house,my parents' room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime—waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.
I'm lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart,on a physical property (住宅) on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived,I grew and I learned.
Sometimes when I feel lost,I lie down and shut my eyes,and I go home. I know it's where I'll find my family,my dogs,and my belongings. I purposely leave the window open at night because I know I'll be reproached by Mom. But I don't mind,because I want to hear her say my name,which reminds me I'm home.
28.Why does the author call her parents' bed her “safe zone”?
A.It is her favorite place to play.
B.Her parents always play together with her there.
C.Her grandparents' photos are lined on each side.
D.Her needs can be satisfied there.
29.What can be learned from the passage?
A.The old furniture is still in the author's first bedroom.
B.The author can still visit her first physical home in Los Angeles.
C.The author's favorite room in her first home is the dining room.
D.Many people of the author's age can still find their first physical homes.
30.Which of the following can replace the underlined word “reproached” in Paragraph 5?
A.punished  B.beat  C.blamed  D.teased
31.What is the author's purpose of writing this passage?
A.To look back on her childhood.
B.To declare how much she loves her first house.
C.To describe the state of her family.
D.To express how much she is attached to her home.
D
Since the 1970s,scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain Computer Interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.
Recently,two researchers,Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne,Switzerland,demonstrated (展示) a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts.
In the laboratory,Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.
“Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles.” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”
The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp (头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.
Prof. Millan,the team leader,says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication,and controlling devices. One example is this wheelchair.”
He says his team has set two goals. One is testing with real patients,so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.
32.BCI is a technology that can ________.
A.help to update computer systems
B.control a person's thoughts
C.help the disabled to recover
D.link the human brain with computers
33.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?
A.By controlling his muscles.
B.By talking to the machine.
C.By using his mind.
D.By moving his hand.
34.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?
A.scalp→computer→cap→wheelchair
B.computer→cap→scalp→wheelchair
C.scalp→cap→computer→wheelchair
D.cap→computer→scalp→wheelchair
35.Which of the following would be the best title for the text?
A.Switzerland,the BCI Research Center
B.New Findings About How the Human Brain Works
C.Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries
D.BCI Could Mean More Freedom for the Disabled
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Some experts feel that cars are certain to fall into disuse. They see a day in the not­too­distant future when all cars will be deserted and made useless. __36__ They hold that the car will remain a leading means of city travel in the foreseeable future.
The car will undoubtedly change greatly over the next 30 years. It should become smaller,safer,and more practical,and should not be powered by the gas engine. __37__
Unless changes take place in the power system,the car in the future will still be the main problem in city traffic jams. __38__
When the car enters the highway system,a small arm will drop from the car and connect with a rail,which is similar to hose(软管) powering subway trains electrically. Once joined to the rail,the car will become electrically powered from the system and control of the car will pass to a central computer. __39__
The driver will use the telephone to dial instructions about his position and the place he heads for into the system. The computer will find the best way and reserve space for the car all the way to the exit from the highway. __40__
It is believed that an automated highway will be able to deal with 10,000 cars per hour,compared with the 1,500 to 2,000 cars that can be carried by a present­day highway.
A.The driver will be free to relax and wait for the call that will warn him of his coming exit.
B.However,other experts think the car is here to stay.
C.The car of the future should be far more pollution­free than present types.
D.There will be plenty of policemen on the highway to control the traffic.
E.One suggested solution to this problem is the automated system which seems to hold water.
F.The computer will then monitor all the cars' movements.
G.All of the experts don't know what will happen in the future.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
The young woman entered the pool where an injured dolphin was swimming. Despite her fear,she felt strong wearing her new leg.
In her second grade,Maja __41__ her cousin,Jasmina. After Jasmina's death,Maja swore she would honor the little girl by __42__ with a dolphin,an animal that both girls __43__. “Jasmina never got the chance to do it,” says Maja,now 32, “so I __44__ that someday I'd do it for her.”
In high school,Maja was __45__ about sports,she even planned to become an athlete. __46__,in 1993,during the civil war in her home country,a bomb __47__ her left leg.
After two years'__48__ in the U.S.,Maja received her first artificial leg,but __49__ it didn't fit well,walking for Maja was very painful. __50__,she managed to graduate from a local high school. Then after receiving a __51__ from Saint Francis University,she got a job at an insurance firm and __52__ started her own company.
To __53__,Maja would often watch the dolphins play at an aquarium(水族馆) near her home. A young dolphin,Winter,who had lost its tail,caught her __54__. One day,Maja happened to see trainers __55__ Winter with a high­tech tail. When they were done,Winter swam freely in the water. Maja was __56__. She managed to find the inventors of Winter's tail. Within ten days,she had a new leg which freed her of the __57__ that had troubled her for almost 16 years.
Now Maja was ready to keep her __58__. She went to the aquarium,lowered herself into the pool and held out a hand to Winter,who approached __59__,then swam away. After a few minutes,the dolphin let Maja __60__ its back. Finally,the two began to swim around the pool together.
41.A.lost  B.acquired  C.rescued  D.rejected
42.A.corresponding  B.greeting  C.swimming  D.surfing
43.A.adopted  B.adored  C.possessed  D.purchased
44.A.pretended  B.agreed  C.preferred  D.decided
45.A.positive  B.particular  C.enthusiastic  D.curious
46.A.Undoubtedly  B.Surprisingly  C.Strangely  D.Unluckily
47.A.took away  B.took over  C.took down  D.took out
48.A.entertainment  B.operation  C.treatment  D.experiment
49.A.until  B.because  C.although  D.if
50.A.Otherwise  B.Therefore  C.Besides  D.However
51.A.scholarship  B.prize  C.degree  D.notice
52.A.gradually  B.actually  C.eventually  D.naturally
53.A.relax  B.bother  C.relate  D.replay
54.A.leg  B.eye  C.nose  D.hand
55.A.decorating  B.guiding  C.fitting  D.marking
56.A.amused  B.puzzled  C.shocked  D.inspired
57.A.worry  B.pain  C.sadness  D.fear
58.A.appointment  B.promise  C.record  D.habit
59.A.cautiously  B.blindly  C.gratefully  D.angrily
60.A.strike  B.address  C.touch  D.fetch
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Aspirin and penicillin are two life­saving medicines. Not only __61__ aspirin proved vital for reducing fever and helping stop pain,__62__ it can also prevent strokes and reduce blood sugar levels. It is over 100 years,and yet there are more __63__(discover) about how it can help increase the length of people's lives.
Penicillin,another drug that has helped increase the standard of people's health,__64__(consider) by many to be one of the most important medicines in contemporary society. In 1928,__65__ Scottish scientist noted that a dish in which he was trying to grow bacteria looked __66__(normal) — there was blue mould in it. It __67__(astonish) him to see the bacteria __68__ (surround) the mould dead. He tried this mould out __69__ another bacterium and found it killed the bacterium too. Then,penicillin,__70__(make) from the mould,became the greatest drug of the 20th century.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
My husband and I were having a walk the other night. Suddenly, I noticed lots of garbage lying on all sides of the road. So I went home in a hurry, thought cleaning up the garbage could make the difference to the neighborhood. The moment when I got home, I took out a pair of glove and a large garbage bag. Then I came back but picked up the cans, bottles, paper boxes on the road. Final, I carefully sorted them out. My husband warned, “Stopping it! Other people will look down you. ” But I didn’t care. Sometimes we just had to do what is right in our heart.
第二节 书面表达(满分25分)
假如你是在英国学习的交换生李华,住在同学Peter家里。你上周五网购的联想(Lenovo)笔记本电脑将于本周日到货,但你因陪同父母在伦敦游览不能按时返回取货。请你给Peter写封电子邮件,让他帮忙代收并验货。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________


湖南师大附中2017-2018学年度高二第一学期期末考试英语参考答案-(这是边文,请据需要手工删加)
湖南师大附中2017-2018学年度高二第一学期期末考试
英语参考答案

题序 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
答案 A B C C A C A A C B B A B A C
题序 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A C B A C D C B A C D B D B C
题序 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 D D C C D B C E F A A C B D C
题序 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 D A C B D C C A B C D B B A C
21.D。根据Children can make and decorate their cupcakes with rainbow candies and chocolate pots of gold. To­go containers will also be provided...Phoenix. $3 for members. $4 for non­members. 602­253­0501.可知,如果人们想制作和装饰蛋糕,可以拨打电602­253­0501。故选D。
22.C。由On Friday, colorful water will shoot… 这句话以及Details: 10 a.m.—5 p.m., Friday—Sunday, March 17—19.可知答案。
23.B。阅读全文可知,本文主要介绍圣帕特里克儿童节庆祝活动的相关信息,孩子们可以在凤凰城的儿童博物馆里自己做好吃的,家长带着孩子们去参加一年一度的活动。说明本文主要写给有小孩的家长。故选B。
【语篇导读】本文讲述了作者因飞机延迟在机场候机时的一次经历,鼓励人们要注意和享受周围的幸福。
24.A。细节理解题。根据第一段“when I passed a wine bar…there was a young woman behind the piano, playing…beautiful classical music.”和第四段“As I sat alone drinking my wine…”可知,我因飞机延迟在机场候机闲逛时,在无数次路过酒吧后突然听见有人在弹钢琴,之后我也走进酒吧。故选A。
25.C。细节理解题。根据第五段中的“to get what normally takes 45 minutes”可知,如果没有天气延误,正常到达需要45分钟。故选C。
26.D。推理判断题。根据第五段最后一句“…my life was filled with joy.”及最后一段的内容可知,作者感觉在机场的这次经历是令人愉悦且富有意义的。故选D。
27.B。写作意图题。根据最后一段最后一句“Be open to noticing,absorbing,and also contributing to the joy around you!”可知,作者鼓励人们要注意和享受周围的幸福。故选B。
28.D。根据文章第三段最后两句Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime—waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.可以推测出在她父母的床上,作者可以做自己喜欢的事情,因此选D。
29.B。根据文章第四段I'm lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅) on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew and I learned.可以得出作者孩提时代住的房子还在,因此选B。
30.C。根据文章最后一段最后两句话“I purposely leave the window open at night because I know I'll be reproached by Mom. But I don't mind, because I want to hear her say my name, which…可知,reproach在这里是blame的意思,因此选C。
31.D。根据文章第一段第一句Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧).以及最后一段第一句Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.可以推断出作者对家很依恋。因此选D。
32.D。细节理解题。根据第一段可知,自20世纪70年代以来,科学家一直在寻找能将人脑与电脑相连的途径。BCI技术能帮助残疾人向机器发送指令。故此处D项正确。而C项只是部分正确,虽然能帮助残疾人,但却不能帮他们康复。
33.C。细节理解题。根据第三段可知Tavella只是想想动他的左右手就能操作这个轮椅。甚至当他观察这台机器时他能进行交流,也能用他的思想指导机器人工作。因此机器人是在人脑的思想支配下进行工作的。故C项正确。
34.C。细节理解题。根据第五段可知,首先研究人员为用户设计一种特殊的帽子,它会捕捉头皮发出的信号并将其传给电脑。电脑将这些信号进行分析翻译,给装有引擎的机器人轮椅发出指令。机器人轮椅装有两部摄像头能识别信号路径中的物体,从而帮助电脑对人脑的指令作出反应。故此处C项正确。
35.D。主旨大意题。本文为科技说明文,开篇点题。介绍科学家研究的这项新技术BCI,对残疾人大有裨益。故D项正确。
36-40.BCEFA
【语篇导读】玛雅二年级时表妹去世,她发誓要和海豚一起游泳来纪念表妹。虽然高中时她被炸弹炸断了左腿,但她仍然努力完成了学业,并有了自己的事业。一次,她在水族馆看见训练员给一只海豚安装高科技尾巴,给她带来了灵感,最终使她找到适合自己的假肢,并实现了自己的誓言——和海豚一起游泳。
41.A。玛雅失去了她的表妹。由下句After Jasmina's death…可知。
42.C。玛雅发誓她会通过和海豚一起游泳来纪念她的表妹。
43.B。两个女孩都喜欢的动物。adore“喜欢”;adopt“采用”;possess“拥有”;purchase“购买”。
44.D。因此“我”决定有一天“我”会为她做这件事。decide“决定”。
45.C。玛雅热衷于运动。由下句“她甚至打算成为一名运动员”可知。be enthusiastic about热衷于。
46.D。由下文中炸弹夺走了她的左腿,可知此处应填Unluckily。
47.A。考查短语辨析。take away“拿走”;take over“接管,接办”;take down“取下”;take out“拿出”。
48.C。经过两年在美国的治疗,玛雅收到了她的第一只假腿。
49.B。此处的“假腿不是很合适”与下句“走路对玛雅来说很痛苦”为因果关系。故选because。
50.D。然而,她经过努力从当地的一所高中毕业。However“然而”。
51.C。得到Saint Francis大学的学位。degree“学位”;scholarship“奖学金”。
52.C。她在保险公司找到了一份工作,乃至最后开始经营自己的公司。此处注意动词的演变,由Then…receiving a______…到got a job…,“最后是”started her own company。
53.A。为了放松,玛雅经常去她家附近的水族馆看海豚表演。
54.B。catch one's eye“引起某人的注意”。
55.C。玛雅碰巧看到训练员给海豚安装高科技的尾巴。fit sb. with sth.向某人提供所需的东西(如装备、设备、衣服等)。
56.D。玛雅受到启发。inspire“启发;鼓舞”。由下文去找海豚尾巴的发明者可知。
57.B。她有了一只新的假腿,这只假腿使她摆脱了困扰她16年的疼痛。pain“疼痛”;worry“担忧”;sadness“悲伤”;fear“害怕”。
58.B。keep one's promise“信守诺言”。由第二段中发誓要和海豚一起游泳来纪念表妹,可知此处是信守诺言。
59.A。海豚小心地向她靠近,然后游开。cautiously“谨慎地”;blindly“盲目地”;gratefully“感激地”;angrily“生气地”。
60.C。过了几分钟,海豚允许玛雅抚摸它的背。
61.has 62.but 63.discoveries 64.is considered 65.a 66.abnormal
67.astonished 68.surrounding 69.on 70.made
【短文改错】
My husband and I were having a walk the other night. Suddenly, I noticed lots of garbage lying on allboth sides of the road. So I went home in a hurry, thoughtthinking cleaning up the garbage could make thea difference to the neighborhood. The moment when I got home, I took out a pair of glovegloves and a large garbage bag. Then I came back butand picked up the cans, bottles, paper boxes on the road. FinalFinally, I carefully sorted them out. My husband warned, “StoppingStop it! Other people will look down   you. ” But I didn’t care. Sometimes we just   to do what is right in our heart.
【参考范文】
Dear Peter,
I think I need your help. Last Friday, I placed an order for a laptop online, and it will arrive at your address this Sunday. But you know I'm traveling with my parents in London. So I'm writing to let you know that it is not convenient for me to go back to receive the laptop at home. Could you do me the favor, please?
It is a Lenovo laptop made in China. Please give it a careful checkup and make sure the package is well­preserved and the machine operates well. Don't hesitate to contact the seller if you find any damage. Thank you very much!
Best wishes!
Yours,
Li Hua
听力材料
Text 1
M: Shouldn't we invite Cathy to the party tonight?
W: Invite Cathy? She is the one who is planning the whole thing.
Text 2
W: Can you tell me when the two movies start?
M: OK. The first begins at 5 p.m. It will last 2 hours. The second follows right after a 20­minute break.
Text 3
W: Have you heard there's been a big fire in the old paper factory?
M: Are you sure? There is nothing in the newspaper about it.
W: I was there last night. Go and watch TV; there might be something about it.
Text 4
M: I decided that I need to challenge myself with an adventure.
W: Wow!
M: I'm going on a month­long trip to explore Tibet.
W: You've never done anything like this before, and I think it will be very exciting.
Text 5
M: What are you working on so hard?
W: An article for the newspaper. If I am late, it won't get printed until next week.
Text 6
W: Hi, Mark. How are you?
M: Great, Cindy. Would you like to come in for coffee?
W: I’d love to, but to tell you the truth, I’m right in the middle of making Rachel’s birthday cake. And I’m out of eggs. Do you think I could borrow a couple?
M: Oh, sure. No problem. How many do you need?
W: Just two.
M: OK, wait a minute. I’ll get them.
Text 7
W: Look,Jack! Here's a job that might interest you.
M: Are you sure? The last job interview you sent me to was really a disaster.
W: Well,look! It's a big company. You might get to travel.
M: What kind of company is it, though?
W: Um, let's see.It's a newspaper office. They say the pay is really good. And, oh,look! They give you a car to travel around. That's not bad, is it?
M: Do they say anything about needing to have experience of a journalist?
W: No, they want someone young and energetic. Oh, yes, they want a university graduate. So that's OK. You've been to university. The only thing is that you have to travel, but then that's what the company car is for.
M: Perhaps I'll have a closer look at it.
Text 8
M: Does your mother use washing machines or other machines to do her chores?
W: Yes,she does. Almost all of the housework is done by machines. She never has a maid.
M: Hmm, technology is really helpful, but do you think that robots will replace humans and cause unemployment in the future? Or even provide more job opportunities?
W: Well, it depends on the conditions. In some cases, more people will be out of work, because robots can replace many labourers.
M: What about teaching machines?
W: Teaching machines will be truly useful, but still I guess the role of a real teacher is very much needed. As the machine is only equipment, it has no personal approaches in teaching and cannot precisely teach a person.
Text 9
M: I am sure you've noticed a lot of things that are different about our school.
W: Oh, yes. In the United States, we don't have to carry a big schoolbag with us like you do.
M: Why is that?
W: We have a locker of our own, which is a small box with a lock. We keep textbooks and our personal things in it. I just bring a daypack to school.
M: A daypack?
W: It's a small bag that you carry on your back.
M: What do you carry in it?
W: My notebooks or a few books for homework.
M: That's convenient. Is there anything else you've noticed about our school?
W: Yes. I am surprised that everyone is so silent in class.
M: What do you mean?
W: Well, we usually ask questions about exams, homework or textbooks on the first day of the school year. The teachers like such questions.
M: So you felt it different.
W: Yes, I expected to see a lot of discussions in class, because we learn in that way in the United States.
M: I see. That would be a good topic for our school newspaper for the first month of the term. Nice talking with you. See you around. Bye.
W: Bye.
Text 10
Hello and welcome to our programme of successful business women. Today we're looking at the story of Maria Solver's, the founder of a train of coffee bars. She comes from Singapore but later moved to London with her family. Her father who was a factory manager filled her with a belief in hard work. Maria studied political science at university. After leaving university, she became a teacher. When her father died, she went to New York for a break. Every morning she'd go to a coffee bar. When she got back to London, she realized that there was nothing like those coffee bars, so she decided to give up her job and do something about it. She opened the first coffee bar in 1995 and her success was quick. She opened 10 more the following year. Now she is proud of her success and plans to open 80 more besides the 85 she already has. And Maria is only 33 years old.

文 章来源
天添 资源网 w w
w.tT z y W.CoM