您现在的位置: 天添资源网 >> 学科试题 >> 英语试题 >> 高三 >> 正文 搜索:

2018届高三英语上学期期末试卷(带答案福建三明市A片)

作者:佚名 试题来源:网络 点击数:

2018届高三英语上学期期末试卷(带答案福建三明市A片)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
天添 资源网 w w
w.tT z y W.CoM

三明市A片区高中联盟校2018届高三上学期期末考试
英语试题
(考试时间:2018年1月31日上午8:00-10:00满分150分)
第I卷(选择题,满分100分)
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the man want to do?
A. Fly a kite.    B. Go to the park   C. Play on the Internet
2. What will the girl buy this evening?
A. Sunglasses.    B. A scarf.    C. Gloves.
3. What does the man suggest the woman do?
A. Take a taxi    B. Walk to the hotel.  C. Ask some one else for help.
4. Who is the woman probably?
A. A hotel clerk.    B. A police officer.   C. The man’s wife.
5. What are the speakers mainly talking about?
A. A birthday party.   B. New Year’s gifts.  C. The man’s parents.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选,并标出试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. How does the man probably feel?
A. Excited.     B. Nervous    C. Regretful
7. What will the man do next?
A. Talk to Samantha.
B. Dance with the woman.
C. Attend a graduation ceremony.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What will the man do with his girlfriend on Valentine’s Day?
A. Go to a movie.   B. Go to a concert.   C. Eat at a nice restaurant.
9. According to the woman, what would be a special gift?
A. A song.     B. A poem.    C. A piece of jewelry.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. How does the man want his hair cut?
A. All off the back.   B. All off the sides.   C. A little off the top and sides.
11. What did the man complain about?
A. The towel was too dirty.
B. The woman cut his ear by accident.
C. The woman got shampoo in his eyes.
12. Why can’t the man complain directly to the manager?
A. He is on vacation.
B. He is out to lunch.
C. He is dealing with another customer.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Who is the woman?
A. The boy’s aunt.   B. The boy’s mother.   C. The boy’s grandmother.
14. What did the woman enjoy doing when she was young?
A. Playing with a cat.  B. Doing art projects.   C. Taking photographs.
15. What can we know about the boy?
A. He is shy.    B. He likes to paint.    C. He doesn’t have many friends.
16. What does the woman imply about her husband?
A. The boy looks just like him.
B. He held the boy before she did.
C. He would be pleased with the boy.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Where will visitors go on the first day of the tour?
A. Arches National Park.  B. Temple Square.    C. Goblin Valley.
18. What do we know about Little Wild Horse Canyon?
A. It’s very narrow.
B. It’s in northern Utah.
C. It was formed from an earthquake.
19. What is included in the tour?
A. Entrance fees.   B. Three meals a day.   C. Transportation in Utah.
20. When can you make a reservation for the tour?
A. Two weeks in advance. B. A week in advance.   C. Four days in advance.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
The Opening of a new bookstore, the Book Green Hook
Sunday, September 5, 9a.m. to 9 p.m
You will not want to miss the opening of your new neighbourhood bookstore! Located at 289 Main Street, the Book Green Hook is within walking distance of schools, homes and businesses. Come and check out the Book Green Hook on Sunday!
There are various activities, including:
• Live music by local musicians
• One Book-of-Reading Club membership giveaway
Wide Selection
The Book Green Hook has five floors with books of all kinds—whatever you want. If we do not have the book you are looking for, we can specially order it for you. You will have it in your hands within two days!
Reading Corners
We are proud of our children’s reading area on the first floor, as well as our teenagers’ Corner on the second floor. Come for the activities and stay a while! Settle in one of these inviting reading areas; take a seat with a good book and a free cup of hot chocolate. You will discover the perfect way to spend a few hours.
Book Events
The Book Green Hook will be featuring monthly book signings by different authors, giving you a chance to meet and speak with well-known writers. Don’t miss the experience of hearing these authors read aloud their own books!
The Book-of-Reading Club
Our Book-of -Reading Club will feature 12 books each year. As a member, you will be able to select one new book each month. The membership fee is only $10.00 per month. That is a great price for 12 books each year!
So please join us on Sunday and learn about all that the Book Green Hook has to offer. You can come anytime between 9 a.m and 9p.m—our activities last all day long!
21. What can we learn about the Book Green Hook?
A. It is open from 9 a.m to 9 p.m every day.
B. Book Green Hook is a well-located bookstore.
C. Any interesting books can be found right here.
D. The third floor is specially designed for children.
22. What can people do in the Book Green Hook on September 5?
A. They can have a taste of different kinds of chocolate.
B. They can read aloud together with well-known writers.
C. They can become a member of the Book-of-Reading Club.
D. They can enjoy live music performed by well-known writers.
23. What can we know about the Book-of-Reading Club?
A. Its members can buy any books in the Book Green Hook at a low price.
B. Its members may borrow as many as 12 books every week.
C. Its members need to pay 120 dollars every year.
D. Its members should be over the age of 12
B
A research project jointly carried out by scientists from several British universities and institutes has drawn people’s attention to the toothbrush again.
Researchers have found that your toothbrush is home to more than 100 million bacteria. But there are hundreds of microorganisms in the mouths and your toothbrush probably won’t make you sick unless there is an unhealthy balance of bacteria. Our immune system can usually take care of bacterial invaders. However, if others use your toothbrush, or you use someone else’s, bacteria can be spread.
They have also found the toothbrush holders are the third-most dirty household items (behind dish sponges and kitchen sinks), thus advocating cleaning the toothbrush holder regularly.
The storage of your toothbrush in your bathroom is also important. Here are some storage tips from the researchers to keep your toothbrush as healthy as possible:
 Put your toothbrush as far away as possible from the toilet flushing.
 Let your toothbrush dry thoroughly between brushings.
 Don’t use toothbrush covers, which can create a perfect breeding ground for bacteria.
 Keep your toothbrush upright in a holder. rather than lying down.
 Keep toothbrushes separate. If toothbrushes touch, they can exchange and spread bacteria.
There are products available that claim to sanitize(消毒)your toothbrush. While some of these products do kill some bacteria, there is no evidence that using them will reduce your risk of illness, according to the researchers.
They recommend replacing your toothbrush every three to four months or more often if you are sick or if you have a weakened immune system. Children’s toothbrushes may need to be replaced more often than adult brushes.
24. Who will probably find this text helpful?
A. People concerning their heath
B. People decorating their house
C. People caring about their diets
D. People carrying out experiments
25. What can we infer from the text?
A. Products of sanitizing the tooth brush are of no use at all.
B. Adults need to replace toothbrushes more often than children.
C. Sharing your toothbrush with others may be harmful to your health.
D. Your toothbrush will probably make you sick if there is a healthy balance of bacteria.
26. What are people advised to do in the text?
A. Clean the toothbrush holder regularly.
B. Keep the toothbrush covered after the use.
C. Keep the toothbrush lying down after using it.
D. Have the toothbrush dry partly between brushings
27. Which might be the best title for the text?
A. How to Replace Your Toothbrush Economically?
B. How to Clean Your Toothbrush Correctly?
C. How to Store Your Toothbrush Healthily?
D. How to Use Your Toothbrush Properly?
C
On a cold morning in 2015, five-year-old Lucas stood on the bank of Blue Star River, hugging a dead salmon(鲑鱼)against his thick yellow coat. He looked up at his father, Steve, who nodded encouragingly. “Go ahead,” he said. “Put it in.” The young boy dragged his feet forward and held the fish as far as he could into the shallow water. “It’s floating!” Lucas yelled, delighted. For a moment, it’s almost as if the handsome salmon could come back to life.
Lucas’ salmon was just one of 100 or so dead bodies that will land in Blue Star River in a half-hour activity this morning, delivered by dozens of volunteers. None of the salmon will rise from the dead, but Andy, president of the Fish Rescue Society, who has promoted this gathering, is carrying out the resurrection(复活)project of salmon.
Andy led the group’s campaign to recover this urban waterway’s salmon population. “The Fish Rescue Society started exploring the possibility of recovering the salmon in the river in the mid-1990s, and they also focused on river recovery in cities worldwide.”
Andy and his group are devoted to giving the river a full make-over. This monumental repair job, supported by approximately $95,000 of funding from the Pacific Salmon Foundation over the past 15 years, has involved recovering the river-habitat of salmon and preventing it from wearing away. Work on the river’s final section was completed in October 2016.
28. What can we learn about the salmon from Paragraph 1?
A. It was dying.   B. It was saved.   C. It was injured.   D. It had died.
29. What do Lucas and his father do?
A. Pray a salmon’s forgiveness.
B. Lay a salmon into the water.
C. Help a salmon rise again.
D. Catch a salmon for fun.
30. What does the underlined word “it” in last Paragraph refer to?
A. the salmon population
B. the river-habitat of salmon
C .the money for repair job
D. the work on the river’s final section
31. What does the passage mainly talk about?
A. Saving a river to save the salmon.
B. The effort on recovering the river
C. Andy’s campaign against pollution.
D. An unforgettable story of the salmon.
D
It puzzled Emily when she was aware of something wrong. She tripped upon men’s clothing “hidden” around her house.
The 38-year-old woman says, at the beginning, she was confused to see quite a few photographs in her phone that she did not remember taking. She was the subject but something was different. Her friends started falling away and she did not know why. Her long-term relationship with her boy friend also ended suddenly.
Now she knows those men’s clothing belonged to one of her “alternatives” and the same person was responsible for her closest friends’ leaving her.
In an interview, Emily said she was not allowed to name “the man” who takes over her body. She was not allowed to name any of her six alternative persons. She said, “I am aware that they are not real people, not physical people. They exist in an imaginative world. However, all those alternatives should be treated with dignity and respect.”
Emily has what’s called Dissociative Identity Disorder(DID分离性身份识别障碍), a condition characterized by the presence of two or more split personalities that have power over a person’s behaviour.
Her condition resulted from a car accident five years ago. It was August, 2012, when her vehicle broke down on the side of the road. A speeding driver crashed into her car. She wasn’t physically injured but she suffered a mental condition caused by severe brain injury. Shortly after that, she discovered she wasn’t alone inside her head. Switching between personalities happens frequently but there is no real pattern. It can be weeks between incidents then, for whatever reason, it happens more regularly.
One of her alternatives is a smoker, even though she is not. Upon waking, she says there are messages in her head that she is a smoker. She describes her lifestyle as “isolated”.
“People consider DID as tragedy” she says, “I just want to make an effort to tell others that we deserve respect, that we are legally accepted members of society, and we hope to live a normal life. I m not stupid, I’m not spiting or running around people with knives. I have a mental problem but try to live a normal life. I completed a course at Harvard, I wrote a book, I m able to communicate well. I mother my two kids well. I’m not on welfare.”
Actually, she volunteers for an organization helping children. She also spends time speaking out about her condition and has written a book on the subject, hoping to help others who are experiencing the same trouble.
32. Why did Emily’s boy friend break up with her?
A. Because all his friends didn’t like her.
B. Because she remained a heavy smoker.
C. Because she had changeable characters inside her.
D. Because she was physically disabled in a car accident.
33. What does Emily think of her personalities inside her?
A. They also deserve respect.
B. They are gifts given by God.
C. They are too strong to resist.
D. They make her life interesting.
34. What can we know about Emily from the passage?
A. Her mental illness prevented her from attending Harvard.
B. She can control her regularly changing personalities.
C. Her physical injury from a car accident caused DID.
D. She tries to live a positive life and help others.
35. What’s the main idea of the text?
A. It intended to explain what a DID is all about in detail.
B. It introduced a woman suffering DID after a car accident.
C. It reported a car accident and its severe consequence.
D. It described what a terrible life a lonely woman lived.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
My friends and I had one-week trip to Bali Island in June three months ago, which was really impressive.
It wasn’t the typical trip by the sea with swimming suit at the beach.    36    The rest of the days we would practice what we had learnt from the video with our coach, first in the pool, and then in the sea. Every day we had to dress ourselves up in the tight diving suit and a jacket with a heavy steel tank on the back
I wasn’t how most people would imagine spending their holiday.    37    Not only did we appreciate beautiful view under the ocean, but we also felt less like tourists and more like professional divers as we learn more skills each day. This was more than just diving in life jackets. We were able lo get away and explore underwater, swimming with turtles and other beautiful sea creatures in the ocean. “There are no mobile phones down there, no emails, no keys to lose, no birthdays to forgt…    38    The ocean is the last quiet place on Earth,” as a US journalist wrote in his book DEEP.
   39    When we had to fully concentrate on our breathing, we started to realized how we had been taking it for granted. We had never truly “felt” ourselves breathe before.
   40    In fact, my friends and I are already planning another diving trip to the Red Sea in the coming winter holiday. Why not join us?
A. Of course we had dived in the sea before.
B. However, we really enjoyed every minute of it.
C. It’s said that diving can be attractive yet I was unsure about it.
D. The experience also allowed us to get to know ourselves better.
E. All stress, noise and troubles of life are left at the surface of the sea.
F. I’ve become interested in diving and have no doubt about the attraction of diving.
G. Instead, we spent our first morning siting in a room watching teaching videos about diving.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
My old friend Judy who worked at our local Wal-fart, had been down a pretty rough road. However, she somehow had maintained her    41    and cheerful outlook on life.
Every time I    42    other, I felt a pull in my heart to do    43    to help. I just couldn’t figure out what it was that I was    44    to do.
Christmas was coming. This morning I was    45    by and turned in. I had Christmas cards in my car from work. I pulled one out and    46    it to her. I placed a gift of cash inside the card – more cash than I had ever given anyone but the    47    in my heart said, “Yes! Do it!”
I went up to customer service and said to the clerk    48    there, “I’m looking for my friend, Judy.”
He said, “OK, she is here. I’ll    49    her for you.”
When my friend    50    I said with a smile “Here is a card for you.”
She asked, “Should I    51    it here?”
“Sure,” I    52   . She opened it and tears came to her eyes. She burst out a cry of    53    “Oh, thank you! I wasn’t going to be able to give my girls Christmas gifts at all this year.”
It was    54    for me to see her happiness and it was also good to know I had finally    55    how I was supposed to help her.    56    she did next made me know I had done the right thing. She called me later to thank me again,    57    “It was too much, so I shared it    58    two other women at work who were not going to have Christmas gifts for their children    59   . I hope you don’t mind.”
My heart swelled with joy knowing I had done something that was passed on right    60    it was meant to go.
41. A. negative  B. uncertain   C. positive   D. objective
42. A. thought   B. talked    C. learnt    D. accused
43. A. everything  B. nothing   C. anything   D. something
44. A. persuaded  B. required   C. supposed   D. advised
45. A. driving   B. walking   C. running   D. standing
46. A. presented  B. addressed   C. copied    D. passed
47. A. push   B. press    C. dream    D. pull
48. A. speaking  B. working   C. wandering   D. lying
49. A. call   B. sign    C. inform    D. remind
50. A. showed up  B. turned around  C. looked out   D. settled in
51. A. seal   B. fold    C. open    D. wrote
52. A. ordered   B. answered   C. demanded   D. suggested
53. A. shock   B. doubt    C. delight    D. shame
54. A. regretful  B. unbelievable  C. shocking   D. wonderful
55. A. put out   B. figure out   C. take out   D. bring out
56. A. As    B. That    C. What    D. Which
57. A. saying   B. requesting   C. announcing   D. confirming
58. A. for    B. to     C. on    D. with
59. A. too    B. also    C. either    D. still
60. A. how   B. why    C. where    D. when
第三节(共10小题:每小题15分,满分15分)
阅读下面短文,在空自处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡上。
I will never forget the day when I went to a coming-of age ceremony. Last month, an unforgettable adult ceremony    61    (hold) for al the senior 3 students in our school. It began at half past two in the afternoon. Decorated by colorful flowers and balloons, the stadium looked    62   (fantastic) beautiful. All of us students were dressed    63    school uniforms with red ribbons on our wrists, showing the energy of youth. We walked into the stadium in high spirits.    64    (accompany) by our parents. Our principal delivered    65    inspiring speech at first, and we received    66   (congratulate) from our teachers. During the ceremony, we expressed our heart-felt gratitude to our parents by    67   (bow) to them. I was moved to tears when I got a photo album from my parents,    68    reminded me of my happy childhood. In the end, we raised our right hands and    69    (make) a serious promise to become reliable and honest citizens. As far as I’m concerned, the ceremony indicates that we should take on more responsibilities to be    70   (independence) and get away from the shelter of our family.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该同下面写出修改后的词。
注意:  1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As is known to all, there’s increasing number of foreign students coming to China. For example, Violet from Zambia was receiving financial help to study Mandarin at Beijing University at present. Seen many Africans studying in China, she feels extreme inspired. She is also excited by the level of the development in China. As plan, she will study Mandarin for the first year. Then she will go to another school to take courses on Chinese medicine next year and those class will be taught in Mandarin. Most African students express his satisfaction about the Chinese education. Salum from Tanzani studying political science in Shanghai will return back to help his home country before graduation and getting a diploma. He wants to be a link among the Chinese and the people of Tanzania.
第二节 书面表达(满分25分)
假设你是李华。澳大利亚网友James写信告知你他将来中国做交换生,到你校学习,他向你了解学校课外活动情况。请你给他写封回信表示欢迎,简介课外活动基本情况,并重点介绍上周刚举办的模拟联合国活动Model United Nations Conference(MUN)。
注意:  1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear James,
Welcome to China as an exchange student. _______________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
Look forward to seeing you here.
Yours.
Li Hua
 
参考答案
1. C  2. A  3. C  4. B  5.A  6. B  7. A  8. C  9. B  10. C
11. C 12. A 13. C 14. B 15. B 16. C 17. B 18. A 19. C 20. A
21. B 22. C 23. C 24. A 25. C 26. A 27. D 28. D 29. B 30. B
31. A 32. C 33. A 34. D 35. B 36. G 37. B 38. E 39. D 40. F
41. C 42. A 43. D 44. C 45. A 46. B 47. D 48. B 49. A 50. A
51. C 52. B 53. C 54. D 55. B 56. C 57. A 58. D 59. C 60. C
61. was held   62. fantastically  63. in  64. accompanied  65. an
66. congratulations  67. bowing   68. which  69. made    70. independent
71. there’s之后添an;72. was改is;73. Seen改Seeing;74. extreme改extremely; 75. plan改planned;
76. class改 classes;77. his 改their;78. 删除return之后back;79. before改 after;80. among改between
书面表达
One possible version
Dear James,
Welcome to China as an exchange student. In your letter, you asked me about extracurricular activities in our school. Now let me give a brief introduction.
We are encouraged to take part in various activities after school, including talent shows, sports meeting, speeches and field trips. For example, last week the Student Union organized a Model United Nations Conference, which was a success. At the conference, students dressed in suits instead of usual school uniform to look formal and serious. We acted as ambassadors from different countries and delivered powerful speeches to discuss current international affairs It was a good chance to develop our communication skills and cooperation spirits.
Look forward to seeing you here.
Yours.
Li Hua


 

文 章来源
天添 资源网 w w
w.tT z y W.CoM