搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  高三

嘉峪关一中2016届高三英语六模试卷(附答案)

时间:2016-04-15 15:31:42作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来 源天 添
资 源网 wW w.tt z y W.CoM

嘉峪关市一中2015-2016学年高三第六次模拟考试
英语试卷
出题人  宋华
第I卷
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。
A
Sports Saturdays
The Fox Valley Park District partnered with six schools throughout Aurora and North Aurorn to offer its traditionally popular Sports Saturdays program beginning from Jan. 9.
Free to families with children in grades 1 through 5. Sports Saturdays provide a safe environment for children to interact and participate in activities that include sports, crafts and general fitness. “Sports Saturdays are an opportunity for kids to get out of the house and do what they love most- play! Park District instructors are on hand to teach and assist. “said manager Rafacl Maritinex. Who oversees the program. “they’ll get a chance to take part in a whole bunch of different sports, and it also gives parents a couple hours of free time while their kids are enjoying themselves in a safe setting.”
   Sports Saturdays are run at six different primary schools around the area- Bardwell, Hernes. O’donnell , Hall and McCleery in Aurora, along with Schneider in North Aurora. Sport include baseball, basketball, floor hockey, soccer and other high-energy activities. The program runs for eight Saturdays through feb. 27. Children can participate in the activities at any school, and even visit a different school each week.
     Three Ways to Register
1. Online
Available 24 hours a day, seven days a week. To sign up for Foxlink, and adult member of the household must completer a family Information Form and return it to the Park District along with Proof of address (driver’s license, sate ID or tax bill)
2. By Mail/ Drop Off
Make checks payable fox valley Park District. Fill out the registration form and mail to FVPD, 15o W Illinois Ave, Aurora, II, 60506. ATTN: Brochure Registration.
3. In Person
Registrations are processed during office hours after resident registration has begun. Cash, check. Visa, Master Card or Discover is accepted. Eola community Center. 555 S. Eola Road.Aurora 60504
General Information
 Anyone needing accommodations should fill in this information on their registration form.
 Children must meet the age requirement for all preschool and youth related programs
 All participants permit the taking of photographs and video of themselves and their children during Park district activities for publication and use as the Park District considers appropriate.
1. Sports Saturdays aim to _________.
A. attract more children to attend the local schools
B. encourage schools to promote kids physical education
C. provide kid s with chances to enjoy the fun of active play
D. assist parents to take caret of kids during the winter vacation
2. Children taking part in Sports Saturdays ___________.
A. are from six schools
B are from the same grade
C. will be accompanied by parents
D. will be protected by professional Persons
3. What needs to be made clear when registering?
A. Application for accommodation.
B. Age requirement
C. Permission for photographs
D. Activity places

B
My father was always a good gardener. One of my earliest memories is standing without shoes in the freshly tilled(翻耕的)soil, my hands blackened from digging in the ground.
    As a child, I loved following Dad around in the garden, I remember Dad pushing the tiller(耕作机)ahead in perfectly straight lines. Dad loved growing all sorts of things: yellow and green onions, watermelons almost as big as me, rows of yellow com, and our favorite --- red tomatoes.
As I grew into a teenager, I didn't get so excited about gardening with Dad. Instead of magical land of possibility, it had turned into some kind of prison. As Dad grew older, his love for gardening never disappeared. After all the kids were grown and had started families of their own, Dad turned to gardening like never before. Even when he was diagnosed with cancer, he still took care of his garden.
But then, the cancer, bit by bit, invaded his body. I had to do the things he used to do. What really convinced me that Dad was dying was the state of his garden that year. The rows and rows of multicolored vegetables were gone. Too tired to weed them, he simply let them be. He only planted tomatoes.
    For the first few years after he died, I couldn't even bear to look at anyone's garden without having strong memories pour over me like cold water from a bucket. Three years ago, I decided to plant my own garden and started out with just a few tomatoes. That morning, after breaking up a fair amount of soil, something caught the comer of my eye and I had to smile, It was my eight-year-old son Nathan, happily playing in the freshly tilled soil.
4. Why did the author like the garden when he was a child?
   A. The garden was planted with colorful flowers.
   B. The garden was just freshly tilled by his father.
   C. He loved what his father grew in the garden.
   D. He enjoyed being in the garden with his father.
5. When all the kids started their own families, the author's father         .
   A. devoted more to gardening
   B. turned to other hobbies
   C. stopped his gardening
   D. focused on planting tomatoes
6. What happened to the garden when the author's father was seriously ill?
   A. The author's son took charge of it.
   B. No plant grew in the garden at all.
   C. The garden was almost deserted.
   D. It brought the author a great harvest.
7. We can infer from the last paragraph that         .
   A. the author's son played happily in the garden
   B. the author's son reminded him of his own father
   C. the author's son was very glad to help the author
D. the author's son will continue gardening as well
                              C
Walk through the Amazon rainforest today and you will find it steamy, warm, damp and thick. But if you had been there around 15,000 years ago, during the last ice age, would it have been the same? For more than 30 years, scientists have been arguing about how rainforests might have reacted to the cold, dry climate of the ice ages, but till now, no one has reached a satisfying answer.
    Rainforests like the Amazon are important for mopping up CO2 from the atmosphere and helping to solve global warming. Currently the trees in the Amazon take in around 500 million tons of CO2 each year: equal to the total amount of CO2 given off in the UK each year. But how will the Amazon react to the future climate change? If it gets drier, will it survive and continue to draw down CO2? Scientists hope that they will be able to learn in advance how the rainforest will manage in the future by understanding how rainforests reacted to climate change in the past.
    Unfortunately, collecting information is incredibly difficult. To study the past climate, scientists need to look at fossilized pollen(花粉)kept in lake mud, Going back to the last ice age means drilling down into lake sediments(沉淀物), which requires specialized equipment and heavy machinery. There are very few roads and paths, or places to land helicopters and aeroplanes.  Rivers tend to be the easiest way to enter the forest, but this still leaves vast areas between the rivers completely unsampled(未取样). So far, only a handful of cores have been drilled that go back to the last ice age and none of them provide enough information to prove how the Amazon forest reacts to climate change.
8. How do scientists study the past climate change?
   A. By predicting the climate change in the future.
   B. By drilling down deep into land sediments.
   C. By analyzing fossilized pollen in lake mud.
   D. By taking samples from rivers in the Amazon.
9. Why is it difficult to collect information about the past climate change?
   A. Because scientists can't find proper equipment and machinery.
   B. Because it is very difficult to obtain complete samples.
   C. Because helicopters and aeroplanes have no place to land.
   D. Because none of the cores provide any information.
10. Where is the passage most probably taken from?
   A. A medical journal.                             B. A news report
   C. A travel brochure.                             D. A science magazine.
11. The best title for the text may be         .
   A. Secrets of the Rainforest
   B. Climates of the Amazon
   C. The History of the Rainforest
   D. Changes of the Rainforest
D
How Super Are Supermarkets?
   Buying e week’s groceries is tiring. You want to get it over and done with quickly, so you head for the nearest supermarket, you find everything you need under one roof, and you feel glad that those days of going in and out of different shops in the high street are over. Supermarkets seem to be a big plus. There is a downside, though.
    In the UK 90% of all the food people consume is bought at 5 different supermarket chains. This makes these companies extremely powerful, which lets them use their huge buying power to squeeze small suppliers to get the best deal. Milk is a good example. Supermarkets like to use things like milk, which is the top of almost everyone’s shopping list to attract customers. To offer the lowest price possible to the consumer, the supermarkets force dairy farmers to sell milk at less than the cost of production. Supermarkets guarantee their good profits while farmers are left struggling to make ends meet, and the taxpayer pays to support the system without even knowing it.
    It would be nice if local grocers supported local agriculture. But for the big supermarkets this just doesn’t make sense. Supermarkets don’t want little farmers thinking they can decide prices. So supermarkets have started a global search for the cheapest possible agricultural produce. In many supermarkets it is difficult to find anything which is produced locally.
    UK farmers used to grow a lot of apples. Not anymore. In 1999 36% of apples were imported. By 2015 the figure had risen to 80% and the domestic production of apples had fallen by two thirds. The consumer might just be happy to get a reasonably priced meal made up of foods from Thailand, Spain, Italy and Zambia, but we should also bear in mind the Influence on local producers.
Then there’s packaging. Supermarkets like everything to be packed and wrapped so it can be piled neatly on shelves. Supermarkets produce nearly 10 million tons of waste packaging in the UK every year, of which less 5%is recycled. Some supermarkets make sure that large recycling bins are obvious in their car parks, showing that they are environment-friendly. But that is just an image.
    When a new supermarket is planned there are claims about the number of new jobs that will be created. Unfortunately, the number of jobs lost in the area is larger than the number of new positions in the supermarket. On average each new supermarket leads to the loss of 276 jobs.
    However, the modern world is all about shopping, and the freedom to buy whatever you what, so it would be impossible to stop people shopping at some particular kind of shop. But some measures do need to be taken when small suppliers lose profits, local producers suffer, sea levels rise and jobs are lost, anyway, we can’t just care about a free car park and special offers.
12.The author mentions “milk” in paragraph 2 to explain how supermarkets ____________.
A. cheat the taxpayers
B. support local dairy farmer
C. harm small suppliers ‘benefits
D .provide customers with the cheapest product
13.According to the passage, supermarkets keep price advantage by_______________.
A. competing against each other
B. importing foreign products
C. purchasing local products
D. reducing product tax
14.Which of the following shows the structure of the passage?
CP: Central Point    P:Point        SP: Sub-point        C:Conclusion
 
15.What is the author’s attitude towards supermarkets?
A. Critical        B. Sympathetic      C. Doubtful       D. Cautious

第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most teens look forward to learning how to drive.    16   . Fortunately, there are things that you can do to help your teen become more comfortable behind the wheel. Below are some tips for helping your teen become a more confident driver.
    17  
Before your teen gets behind the wheel of a car, he or she should be familiar with the rules of the road. You should have your teen review the driver’s handbook and the vehicle’s instruction. If your teen understands the basic rules and how the car works, then he or she will feel a little better about getting on the road.
 Model good driving
Actions speak louder than words. Many people will tell you that they learned how to drive by watching one of their close family members drive.    18   .
 Practice
Practice makes perfect. The more your teen practices, the more confident he or she will become. Your teen should start off by driving in a place that is free of barriers.    19   . After your teen has gotten comfortable about this, he or she can start practicing on the road.
 Drive in a variety of conditions
In order for your teen to become a good driver, he or she has to practice driving in a variety of conditions.    20   .
 Get car insurance
Many teens are worried about how much money their parents would have to pay if an accident occurred. You should explain to your teen that car insurance can help one save a lot of money.
A. Teach your teen the rules of the road
B. Everyone should be considerate of others on the road
C. You should show good driving techniques with examples
D. Let your teen finish school before he or she gets on the road
E. An empty parking lo is a good place for a new driver to practice
F. This includes things such as heavy traffic, bad weather and freeways
G. However, some of them are nervous about actually getting out on the road

第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空 (共20小题:每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
What a busy day! The three boys were fed, bathed and changed into their nightclothes. Mary had   21   them a story and finally they were asleep. “Babysitting(照看)the three boys aged eight, six and four is extremely  22  ,”she thought.
  “Sleep,” she considered, “if only I could!” But she had difficult homework to complete. Leaning back, she   23   her feet onto the sofa to get comfortable. Whoever said babysitting was a(n)   24   way to make money obviously hadn't met the three boys, she thought. The television was on, the room was warm, and the lights were dim. Mary's   25   felt heavier and heavier. I mustn't sleep, she thought— which was   26  what she did, of course.
  Strangely enough, she soon   27   that she was a world-famous chef(主厨). She made a   28   and wore diamonds and designer clothes. Most days she relaxed by the pool, meeting the rich and famous or   29  —her favorite hobby. She   30  took the leading role in her own TV show.
  That is, until she became too   31  . “I am definitely the best in the world,” she thought, as she prepared a tasty chicken dish. But   32   seemed to go right. She spilt the flour, she dropped an egg and she cut her finger. Despite all the troubles, she   33   to get the chicken into the stove. Soon, smoke blanketed the room. The chicken was on fire.   34   set in, but Mary could not run—she was   35   to the spot. She tried hard to move, but could not, ___36___ a sharp sound awoke her.
She got shocked and confused —  37   was pouring from the kitchen. Rushing to investigate, she was met by three   38   little faces and some very burnt bread. “Sorry, we were hungry and you were   39   , so we tried to make some bread,” explained a boy. Relieved, Mary made them a snack and sent them back to bed. She   40   them never to fall asleep on the job again!

21 A.written    B.told    C.taught D.given  
22 A.helpful    B.tiring   C.surprising D.successful 
23 A.put     B.bent    C.kept D.shook  
24 A.boring    B.important  C.easy D.difficult  
25 A.mind    B.heart   C. legs D.eyes   
26 A.curiously    B.carelessly  C. exactl y D.nicely  
27 A.reminded    B.learnt   C.dreamt D.realized  
28 A.fortune    B.business   C.plan D.decision  
29 A.reading    B.running   C.babysitting D.cooking  
30 A.ever     B.even    C.only D.just   
31 A.proud    B.stubborn   C.sensitive D.selfish  
32 A.something   B.anything   C.nothing D.everything 
33 A.arranged    B.managed   C.prepared D.tried   
34 A.Pain     B.Noise   C.Panic D.Stress  
35 A.dragged    B.pushed   C.brought D.frozen  
36 A.until     B.as    C.unless D.because  
37 A.light     B.water   C.fire D.smoke  
38 A.strange    B.guilty   C.confident D.cheerful  
39 A.hungry    B.worried   C.asleep D.busy   
40 A.allowed    B.expected   C.persuaded D.promised  

第II卷
第四部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节 (共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
  Some years ago ,I was at a subway  station in  Los Angeles  waiting in line to buy a ticket. As I stood there I saw a young man asking people for money so that he could buy his breakfast. Most of the travelers simply    41    (ignore) the young man or gave    42    (he) a dirty look, yet a well-dressed middle-aged man reacted differently. When    43    (approach) by the young man, the gentleman looked    44    at him and quietly asked, “How much will you need?” I couldn’t hear   45    the young man said but watched as the gentleman pulled several    46    (note) from his wallet and    47    (calm) placed them in the young man’s hands.
I don’t know whether the young man actually used the money for his breakfast or for    48    purposes. What I do know is that I witnessed two different reactions to the same situation. I saw people who    49    (be) either afraid or annoyed. And then I saw the gentleman who was not afraid and treated the homeless young man as though he were a brother. I decided then and there that, even though we have to be       (care) in this world, I would rather be like the gentleman.


第五部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的一下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。没出错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意: 1. 没出错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Last Sunday, it was my father’s funny day. After supper, my father went to see the film. But in our surprise, he came back just about half an hour later. I asked him what was the matter. He smiled and told us about the funny thing what had happened in the cinema. He was sitting in his seat while a woman came to her and said the seat was hers. Surprising, they looked at their ticket carefully, only to find the seats shown in their tickets were the same while the colors were different. So they looked at the tickets carefully. After a while, my father apologized to the woman, saying, “Sorry, I make a mistake. Take this seat, please.” The fact was that his ticket found out under the glass on his desk was for the film a month ago.

 

 

 


第二节 书面表达(满分25分)
     假设你叫李华,你的朋友沉迷于微信(WeChat)而不能自拔,写信向你寻求帮助,请你给他回一封电子邮件。内容包括:
     1. 表示理解和关心;
     2. 提出具体建议。
要求:
     1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
     3. 格式与结尾已给出,不计入总词数。
Dear John,
                                                                         
                                                                          
                                                                           
                                                                         
                                                                      
                                                                          
                                                                          
I hope these ideas can help you get rid of your addiction as soon as possible.Best wishes!
                                     Yours sincerely,


2016年英语答案及评分参考
第一部分:
1. C  2. D  3. A 4. D   5. A  6. C 7.B  8. C  9. B  10. D
11. A 12. C  13.B  14 C 15. A 16. G 17. A 18. C 19. E 20. F 
题序 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B B A C D C D A A B
题序 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答 答案 A C B C D A D B C D

41. ignored  42. him   43. approached 44. at    45. what 
46. notes  47. calmly  48. other  49. were   50. careful
改错
1.the→a 2.in→to 3.what→that 4.while→when  5.her→him 6.Surprising→Surprised  7.ticket→tickets 8. carefully前面加more   9.make→made   10.去掉 out
写作范文:
Dear John,
     I’m sorry to here that you’re suffering from WeChat addiction. I really understand how you feel and I’d like to offer you some useful advice that I think will benefit you.
     First of all, I suggest that you should start some other hobbies,such as reading, listening to music,or playing chess,etc,which will take your mind off WeChat. Secondly, you’d better make more friends through face-to-face communication.They’ll assist you when you can’t resist the temptation of WeChat. Thirdly, it’s better for you to do some sports instead of using WeChat a lot because sports can not only keep you healthy but also enrich your life and help you forget WeChat.
I hope these ideas can help you get rid of your addiction as soon as possible. Best wishes!
                                                                                                                      Yours sincerely,


章 来 源天 添
资 源网 wW w.tt z y W.CoM

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号