搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  九年级

2016届海安县九年级英语学业水平试题(附答案)

时间:2016-05-29 15:57:20作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来 源天 添
资 源网 wW w.tt z y W.CoM

海安县2016年九年级学业水平测试
英  语
第Ⅰ卷(选择题  共60分)
第Ⅰ卷共45小题,请按要求将答案填涂在答题卡上。
一、单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1. —Who’s _______ woman in red over there?
—Tu Youyou,_______ excellent scientist in our country.
   A. the; a    B. the; an      C. 不填; an   D. 不填; a
2. A 90-minute documentary about Confucius was screened on CCTV ______Friday night.
   A. in           B. on         C. at         D. of
3. — Which of the shirts do you like better?
  — I’ll take _____. They are expensive and out of fashion.
   A. neither           B. either             C. none             D. both
4. —Do you know ________ Mr. Li went to see the new film “The Mermaid” ?   
—I’m not sure. I only remember it was a Saturday.   
   A. when          B. how       C. why    D. whether
5. — What took you so long?
— I got lost. I have no _________ of direction.
   A. feeling           B. ability            C. knowledge       D. sense
6. — We’ll visit the Summer Palace_____ __ there is a heavy rain tomorrow.
  — OK! Boating on the lake must be great fun.
 A. unless B. since C. until D. if
7.  It’s said that there are plenty of rooms in Tyrant King (土豪金)Hotel in Haian.
There ____________ be any difficulty for you to find somewhere to stay.
   A. oughtn’t         B. shouldn’t         C. needn’t         D. mustn’t
8. My little cousin is a (an)_____boy and he always stays up late but gets up early.
    A. creative         B. curious      C. energetic      D. organized
9. —Are you going to the City of Sansha(三沙市) for vacation?
—Yes. I want you to ________ me with some information about it.
   A. offer             B. provide          C. show           D. give
10. — What should we do for the disabled children in the Children’s Home?
   — You are supposed to ______ a study group to help them
   A. take up          B. fix up         C. set up        D. stay up
11. —When shall we go to watch the basketball match?
   —Tomorrow, only if the work ________.
   A. will be finished      B. is finished          C. finishes           D. has finished
12. — Our school is so big. We must clean it up as soon as possible.
   — Don’t worry. ________.
    A. Better to be safe than sorry                B. It’s raining cats and dogs
    C. Each dog has its day                     D. Many hands make light work
13. —Can you understand what I said, Ben?
   —No problem. I can _______ follow you.
   A. slowly            B. easily    C. hardly    D. probably
14. —Shall we watch the popular TV programme “Super Brain” now?     
—___________. The news report is on.
   A. Better not         B. Sounds great       C. I think so        D. Good idea
15. — I’d like to know ___________. 
— Maybe in the forest.
   A. whether we will go camping       B. where will we go camping
   C. whether to go camping            D. where we will go camping
二、完形填空(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
 Though it was only October, my students were already talking about Christmas plans. As days went on, everyone became more   16  , waiting for the final school bell. As soon as the bell   17  , everyone would run for their coats and go home except David.
David was a small boy in ragged(破旧的)clothes. I had often  18   why his mother dressed him so poorly for the cold winter months, without a coat, boots or gloves. But something made David   19 . I can still remember he was always  20   a smile and liked to help others. He always   21   after school to put chairs away and sweep the floor. We   22   talked much. He just smiled and asked what else he could do, then thanked me for letting him stay and slowly   23   home.
Weeks passed and it was finally the last day of   24  before the holiday began. I smiled happily when the last of them   25   out of the door. When I turned around, I saw David   26   standing by my desk.
“I have something for you,” he said and   27   from behind his back a small box. He asked me to open it quickly. I unwrapped(解开)it but saw nothing in it. I looked at David’s smiling face and back into the box and said, “The box is nice, David, but it’s   28 .”
“Oh no, it isn’t,” said David, “It’s full of love. My mum told me before she died that love is something you can’t see or touch unless you know it’s there.”
Tears filled my eyes   29  I looked at the proud dirty face which I had   30   paid attention to. I never forget the meaning from the little box on my desk. After that Christmas, David and I became good friends
16. A. polite        B. serious     C. impatient   D. calm
17. A. warned       B. rang         C. called    D. shouted
18. A. known    B. wondered    C. realized     D. learned
19. A. strange     B. unhappy      C. different     D. funny
20. A. treating          B. feeling        C. wearing         D. sharing  
21. A. practised     B. forced     C. studied    D. stayed
22. A. never       B. often            C. always       D. almost
23. A. left           B. rushed          C. turned           D. returned
24. A. school     B. year       C. education    D. program
25. A. hurried    B. jumped    C. walked   D. jogged 
26. A. carelessly    B. sadly          C. quietly    D. helplessly
27. A. searched      B. found        C. lifted     D. pulled
28. A. cheap        B. empty         C. useless          D. expensive
29. A. when            B. until         C. though      D. because
30. A. specially   B. nearly     C. hardly    D. carefully
三、阅读理解(本题共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 
                             
A

 

 

                    


B

[来源:Z.xx.k.Com]

 

 

 

 

 

 

31.  What time do Western people usually have dinner?
A. Between midday and 1:00 in the afternoon       B. At 5:00 in the afternoon. 
C. Around seven in the afternoon or even later.           D. Before 7:00 in the afternoon. 
32.  When might people want to say, “I’m sorry, I can’t eat this.”?
A. If they’ve been given something they don’t like.      B. If they are full.
C. If the hosts keep offering a lot of food to them.       D. If they are not hungry.
33.  Which of the following is helpful when you’re in the West according to the poster?
A. You can leave as soon as you’ve finished eating.
B. If you don’t know what to do, just watch the others and do as they do.
C. You can’t eat chicken legs with your fingers.
D. The fork is held in your right hand and the knife in your left.

B
Many of you may wonder what else to do besides watching TV or surfing the Internet on weekends. Why not have a picnic? Junior 2 students at Beijing No 4 Middle School had a “King of Cooking” competition.
Earlier this month, about 300 students at the school went to a suburb (郊区) of Beijing to have the contest. They were divided into 24 groups. Each group had buyers, slicers (掌刀), firemakers, washers and cooks.
Firemakers faced the most problems during the time. Some of them had no idea how to keep fire burning. “The fire kept going out. We had to blow at the sparks (火星) and put on corn leaves and old newspapers,” said Wu Mofei, 13.
“It took us an hour to make the fire. Our eyes had tears from all the smoke and our faces became dirty,” he added.
When the fires  were finally made, the cooks became the busiest people. Huang Lanye made fried celery (芹菜) and ham, pickled cabbage and tomato soup.
She was proud of her work. “It’s my first time making Chinese dishes. My group members ate them up in minutes and said they were as delicious as what their parents made!” said the 14-year-old girl.
Finally over ten students were titled “King of Cooking”. Wang Xiaoyue, 14, was one of them. “My group got a mark of 98 at the competition,” Wang said. “We have learned a lot while having so much fun! We are the best!”
Beijing No 4 Middle School has been organizing the fun activities like this for six years. “We want to give students a chance to get real life experiences and learn how to work as a team,” said Jia Dong, who works for the school’s student affairs office.
34. From the text, we know Junior 2 students at Beijing No. 4 Middle School      .  
     A. didn’t like the activity      B. enjoyed themselves during the activity
     C. couldn’t cook meals at all   D. only surf the Internet on weekends
35. Beijing No. 4 Middle School organizes such activities in order that the students        .
     A. can become good cooks        B. can get real life experiences
     C. can have good meals          D. won’t get on line any more

36. Which of the following is Not true?
     A. About 300 students were titled “King of Cooking”.
     B. Wu Mofei faced the most problems during the time.
     C. Huang Lanye had never made dishes before.
     D. The students could learn a lot while having a great time.
37. We can infer that           .
     A. Beijing No. 4 Middle School won’t have such activities any more.
     B. there are a lot of excellent cooks in Beijing No. 4 Middle School.
     C. students in Beijing No. 4 Middle School have good team spirit.
     D. teachers in No. 4 Middle School are all good at cooking.

C
    Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, about 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.
    Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.
    Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. As a result, they became shy. At t he same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.
    You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries, they found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame(责备)themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends, or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.
    For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversation. And don’t forget ---if you are shy, you are not the only one.
38. We can learn from the passage that _______ may  cause shyness.
   A. genetics, grown-ups and birthplace    B. genetics, family size and birthplace
   C. family size, grown-ups and failure     D. genetics, family size and freedom
39. What does the underlined word“genetic”in paragraph 2 probably mean?
   A. Passed down from parents.            B. Learned from friends.
   C. Taught by teachers.                  D. Made up by brothers.
40. Scientists suggest that shy people can get over their shyness by______.
   A. blaming their failure on outside reasons
   B. trying new things and practicing conversation
   C. getting themselves away from their shy parents
   D. trying to understand reasons for their shyness
41. What can be learned from the passage?
   A. Most little babies are born shy and quiet.
   B. If you are shy now, you will be shy forever.
   C. Many shy children have older brothers and sisters.
   D. Most Israeli people are shy of expressing opinions.

D
I was never very clean, while my roommate Kate was very organized. Each of her things had its place,but mine always hid  somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time,Kate got cleaner and I got messier. She would push my dirty clothing over,and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.
War happened one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away!Why under my bed!” When I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started shouting . She shouted back louder.
The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute if it hadn’t been a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly hid herself under her covers, crying. It was clear that there was something she should not go through alone. All of a sudden,a warm feeling of sympathy rose up in my heart.
Slowly,I collected the pencils,took back the books,made my bed,cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didn't notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and she could hardly believe her eyes. Then,she reached out her hands to hold mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”
Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didn't always agree,but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.
42. What made Kate so angry one evening?
A. She couldn't find her books.                B. She heard me shouting loud.
C. She got the news that her grandma was ill.    D. She saw my shoes under her bed.
43. The writer tidied up the room most probably because____________________.         .
A. she was scared by Kate's anger             B. she hated herse lf for being so messy
C. she wanted to show her care               D. she was asked by Kate to do so
44. How is Paragraph 1 mainly developed?
A. By giving the main idea             B. By showing differences.
C. By describing a process             D. By following time order.
45. What might be the best title for the story?
A. My Friend Kate                         B. Hard Work Pays Off
C. How to Be Organized                     D. Learning to Be Roommates
第Ⅱ卷(非选择题  共60分)
第II卷共36小题,请按要求将答案写在答题卡上。
四、词汇(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
A. 请根据括号中的中文提示、英文释义或句意,写出句中所缺单词,使句子通顺。
46. We      ▲     on the natural resources to live, so we should take good use of them.
47. Mary is an      ▲     (不积极的) girl. She isn’t willing to put up her hand to answer questions in class and take part in all kinds of activities.
48. Boys and girls, to be     ▲      (飞行员), you need hard training in flying.
49. His father died when Jim was only three years old and he was      ▲     (缺席) during the rest of his childhood.
50. They invited me to the play, but I had to      ▲     (say no to ) because I was very busy.
B. 请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺。
thirty    safe    wise     they      educate
51. Children should be taught to spend their free time      ▲     .
52. Today is Children’s Day. The children are enjoying      ▲      festival now.
53. Mrs Smith opened her first colour therapy center in her      ▲     .
54. For your      ▲     , you mustn’t stand under the tree when it’s raining in summer.
55. Cao Wenxuan, first Chinese writer who won International Hans Christian Andersen Award(国际安徒生奖) will pay a visit to Haian focusing on      ▲     . He will also visit some schools.
C. 请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。
manage   sweep    expect    wait   promise
56. Your father      ▲     you to be a teacher in the future, doesn’t he?
57. Since they      ▲     to return your money, please keep calm and wait patiently.
58. —Sam, come downstairs, please. I need your help.
    —Just a minute, Mum. I      ▲     the floor.
59. —Why were there so many students at the school gate when we passed by?
    —They     ▲      for a bus home.
60. Without any help, his father     ▲     to repair the car all by himself at last.
五、句型转换 (本题共5小题;每小题l分,满分5分)
请 根据要求改写下列句子,每空一词。
61. He was so brave. He helped his neighbour put out a fire yesterday.(两句合并成一句)
   It      ▲      so brave     ▲     him to help his neighbour put out a fire yesterday.

62. The police caught the thief two days later. (改为被动语态)
   The thief      ▲           ▲      by the police two days later.
63. My father arrived in Beijing a week ago, and now he is still there. (保持句意基本不变)
   My father      ▲            ▲      in Beijing for a week.
64. How amazing my holiday was!(改为同义句)
        ▲           ▲      amazing holiday I had!
65. Martina has learned English since she was very young. (对划线部分提问)
        ▲           ▲      has Martina learned English?
六、短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分) 
请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。
Charlie came from a poor village. His parents had __n 66 ▲__ money to send him to school when he was young. The boy was very sad. Mr. King lived next to him. He had pity on him and
l 67 ▲some money to him. So the boy could go to school. He studied h 68▲ and did well in all his lessons. When he f 69 ▲ middle school, the man introduced him to his friend in the town. And he began to work.
Once Mr. King was s 70▲ hurt in an accident. Dying, he asked Charlie to take care of his daughter, Sharon. The young man agreed and several years later he m71 ▲ the girl. He loved his wife very much and tried his best to make her happy. He was good at cooking and he cooked d 72 ▲food for her. So she became very fat and one day she found there was something wrong with her heart. Her husband w73▲ at home and she had to go to hospital alone at once. The doctors looked her over and told her not to eat meat, sugar, chocolate and things like these. She was afraid to f 74▲the doctor’s words and wrote all the names of the food on the paper.
When she got home, she put the list on the table and went out. When she r75  home that afternoon, she found many kinds of food: meat, sugar and chocolate in the kitchen. Charlie was busy cooking there. As soon as he saw her, he said happily, “I’ve bought all the food you like, dear!”
七、阅读与回答问题(本题共5小题;每小题2分,满分10分)
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
My name is Jim. My story began when an old sailor came to the inn(小旅馆)where I lived with my father. My father was the innkeeper.
   “Do many people came here?” the old sailor asked my father.
   “No,” my father told him. “It is a very quiet place.”
   “Good,” the old sailor said. “Then this is a place for me.”
   “And what’s your name, sir?” my father a sked him.
   “Just call me ‘captain’”, the man said.
   He put some gold coins on the table. “Tell me when I have spent all these,” he said.
   Not long after he came to the inn, the captain said to me, “Do you want to earn some money?”
   “Yes, please,” I answered. I was only a boy at the time and never had any money. “What do you want me to do?”
   “Keep watch for a man with one leg.” he said, “Tell me as soon as you see him. Do that and I’ll give you a coin every week.”
   At first, the Captain was a very quiet man and did not want to talk to anyone. But there were nights when he drank a lo t of rum. Then he talked a lot and became very noisy. He told stories about bad men doing bad things, and he sang the same song over and over again at the top of his voice, “Fifteen men on the dead man’s chest. Yo-hap-ho! And a bottle of rum.”
   My father wanted him to leave because some visitors stopped coming to the inn. But, even when the gold was spent, my father didn’t dare to tell him to leave.
   Then father became ill, and Dr. Livesey came to see him. After giving my father some medicine, the doctor came into the inn. When the doctor waited for a man to bring his horse. The Captain started singing the same song again.
   The doctor asked him to be quiet. “There was a sick man here,” he said angrily.
   The Captain took out his knife and pointed it at the doctor.
“Put that knife down, man,” the doctor said. “And if you keep drinking rum, you’ll soon be dead.”
The  Captain was very angry. He began to move toward the doctor.
“Keep away from me. If you do anything bad, you’ll be in trouble.” said the  doctor.
Then the doctor’s horse came, and he rode away from the inn. For a few days after this, the Captain was quiet.
76.Where did the story take place?
              ▲                                                    
77. What happened to the visitors when the captain became very noisy in the inn?
              ▲                                                
78. How did the doctor come to the inn?
                ▲                                                
79. Why did the captain become quiet at last?
                ▲                                               
80. How do you find the doctor?
                ▲                                               

八、书面表达(本题满分20分)
猪八戒在西行的路上,被遗弃在你的村庄。你帮他分析落伍的原因,并告诉他,你现在的学校生活情况。你鼓励他,如何实现自己的西游梦想。请你根据下列表格中的内容要点提示,用英语写一篇短文。
落伍的原因 1.好吃懒做,消极畏难
2.不思进取,不善交流
你的学校生活 1. 多彩的校园生活(课外活动……)
2. 多样的学习方式(网上学习……)
3. 和谐的人际交往(交友互助……)
4. 丰富的校外活动(做志愿者……)
如何实现梦想 1.努力学习知识,…(发挥至少一句)
 2.培养自信品质,… (发挥至少一句)                                    
 3.自由发挥一点。
注意:
1.词数100左右。短文的开头已为你写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
      These days, I meet Second Brother Pigcy in my village. He was left behind the other three teammates. I talk to him a lot.
     Firstly, I analy ze the reason for him why he fell behind others.                                                                                         
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
Secondly, I share my school life with him.                                                                          
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
Thirdly, I give him some advice on how to realize his dream.                                                                                 
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                      
                                     ▲                                                     
                                     ▲                                                     
 
 海安县2016年九年级学业水平测试
第Ⅰ卷(选择题  共60分)
一、单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
1. B    2. B    3. A    4. A    5. D   6. A   7. B   8. C   9. B  10. C
11. B   12. D   13. B   14. A   15. D
二、完形填空(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
16. C      17. B      18. B     19. C     20. C       21. D      22. A     23. D 
 24. A      25. A      26. C     27. D     28. B       29. A      30. C   
三、阅读理解(本题共15小题;每小题2分,满分30分)
31. C     32. A      33. B      34. B      35. B     36. A     37. C    38. B  
 39. A     40. B      41. C      42. D      43.C      44. B     45. D
第Ⅱ卷(非选择题  共60分)
四、词汇(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
46. depend      47. inactive    48. pilots          49. absent       50. refuse
51. wisely       52. their          53. thirties         54. safety       55. education
56. expects    57. have promised   58. am sweeping   59. were  waiting   60. managed
五、句型转换(本题共5小题;每小题1分,满分5分) 
61. was  of  62.was  caught  63. has  been  64. What  an   65. How long
六、短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分) 
66. no         67. lent         68. hard         69. finished     70. seriously
71. married     72. delicious    73. wasn’t        74. forget      75. returned
七、阅读与回答问题(本题共5小题;每小题2分,满分10分)
76. In the inn (where I lived with my father).
77. Some visitors stopped coming to the inn.
78. He came here on the horse.
79. Because the doctor told him he would be in trouble if he did anything bad.
80. He was brave. (答案不唯一,言之成理即可。)
八、书面表达 (共20分)     One possible version:
These days,I meet Second Brother Pigsy in my village. He was left behind the other three
teammates. I talk to him a lot.
Firstly, I tell him the reason why he fell behind others. He sleeps and eats all day without doing anything. What’s more, he is inactive and afraid of difficulties. Even worse, he never thinks of further progress and just makes a journey with no communication with his partners.
Secondly, I tell my school life to him. My after-school activities are rich and colorful. I can play many ball games after school every day. I often send my homework to the teacher by email. My teachers and classmates are very kind and helpful. If I have a problem, I can ask the teacher and classmates, they will help me. During my holidays, I become a volunteer to help others in need.
Thirdly, I tell him how to realize his dream. Above all, he must try to work harder from now on. And he must learn as much  knowledge as possible so  that he can deal with difficulties. Then, he should believe in himself, because confidence is the key to success. Besides, it's also important to find out how successfully his Brother Monkey did it so that he can learn from his First Brother.

 


章 来 源天 添
资 源网 wW w.tt z y W.CoM

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号