搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  高三

湖南师大附中2018届高三英语月考试卷(六)带解析

时间:2018-03-12 11:56:08作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

湖南师大附中2018届高三考试卷(六)
英 语
命题人:王蔚蓝 莫俐 谭莎 刘淑英 黄赞 甘智英 张添 尹一兵
审题人:蒋向华 杨美英 罗毅
本试题卷分为听力、阅读理解、英语知识运用和写作四个部分,共14页。时量120分钟。满分150分。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
                                                

例: How much is the shirt?
A.£19.15.  B.£9.18.  C.£9.15.
答案是C。
(C)1. What do we know about the woman?
A. She didn't sleep well last night.
B. She went to see a doctor.
C. She slept very well last night.
(C)2. How does the man usually go to school?
A. By bus.  B. By subway.  C. On foot.
(B)3. What does the man find difficult?
A. Understanding the instructions.
B. Putting together the folding table.
C. Fixing a toy train.
(A)4. Why is the girl upset?
A. Her family is about to move.
B. Her mother is out of work.
C. She has no friends now.
(A)5. What does the man mean?
A. Most readers don't agree with him.
B. The woman can't convince him.
C. Few people read his article.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
(A)6. Where does the conversation take place?
A. In a car park.  B. In a garage.  C. In a bank.
(B)7. How much should the woman pay?
A. $2.  B. $5.  C. $8.
听第7段材料,回答第8、9题。
(C)8. Why does the man say sorry to Mary?
A. He lost her papers.  B. He drank her coffee.  C. He made her desk wet.
(A)9. What does the man offer to do?
A. Do some typing.  B. Make another copy.  C. Clean the house.
听第8段材料,回答第10至12题。
(A)10. What relation is Jack to the woman?
A. Her husband.  B. Her colleague.  C. Her neighbor.
(B)11. What do we know about Jack?
A. He cannot cook at all.
B. He does lots of housework.
C. His office is far from home.
(C)12. What does the woman help do at home?
A. Some cooking.  B. Some washing.  C. Some cleaning.
听第9段材料,回答第13至16题。
(C)13. When is the woman supposed to finish her essay?
A. By this Saturday.  B. By next Monday.  C. By next Friday.
(A)14. Why is the woman behind with her writing class?
A. She was ill.
B. The course is too difficult.
C. She is busy with her reading task.
(C)15. What does the man think of his college life?
A. Busy.  B. Boring.  C. Colourful.
(B)16. What is the woman probably going to do on the twenty-eighth?
A. Visit an exhibition.  B. Attend a party.  C. Watch a play.
听第10段材料,回答第17至20题。
(A)17. When are the tourists expected to arrive at London Gatwick Airport?
A. By 6:30 a.m.  B. By 8:30 a.m.  C. By 2:00 p.m.
(B)18. When will the tourists visit the National Museum?
A. On Wednesday.  B. On Thursday.  C. On Friday.
(A)19. What advantage does the sailing boat have over the ferry?
A. It can carry all the tourists.
B. It offers cheaper tickets.
C. It is easy to get on and off.
(B)20. How does the speaker think the trip to the Greek islands will be?
A. Tiring.  B. Exciting.  C. Dangerous.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Apart from a simple “hot”, what other ways are there to describe the summer heat? There are many interesting expressions that relate to unbearably hot weather and offer a glimpse into foreign culture.
Dog days of summer
In books and newspaper articles, the period from early July to mid-August is often referred to as the “dog days of summer”. Some think the expression means the weather is so hot that dogs go wild. But in fact, the expression comes from 16th century astrology and refers to the days on which Sirius — the Dog Star, the brightest star in the summer sky and part of the Great Dog constellation — rises at the same time as the sun.
Hotter than a two-dollar pistol
The reason for the expression is that no pistol could cost 2 dollars unless it had been stolen. In slang English, stolen goods are often said to be “hot” and anyone in possession of hot goods is likely to get their fingers burned, in other words, to be arrested.
So hot you can fry an egg on the sidewalk
Thousands of curious tourists feel like testing if the saying is true, with the result that sidewalks in Death Valley, California — the hottest place in the US — are now littered with broken eggshells. As long as you use a frying pan with a lid and the temperature is at least 49℃, it is actually possible to fry an egg on the sidewalk.
Hinges of Hades
For those who believe it exists, hell is undoubtedly the hottest place on earth, so unsurprisingly there are several expressions that refer to hell (Hades), or even the devil himself. “Hotter than the hinges (gates) of Hades” is the oldest version, but more amusing variations have become popular, such as “hotter than the devil's underwear”.
(A)21. Which expression relates to the study of stars?
A. Dog days of summer.
B. Hotter than a two-dollar pistol.
C. So hot you can fry an egg on the sidewalk.
D. Hinges of Hades.
【解析】根据第二段“But in fact, the expression comes from 16th century astrology and refers to the days on which Sirius—the Dog Star,”可知Dog days of summer这个表达来自于16世纪的占星术。
(C)22. What's the meaning of “hot” in the expression “Hotter than a two-dollar pistol” in slang English?
A. popular     B. difficult     C. illegal     D. angry
【解析】根据第三段“stolen goods are often said to be ‘hot’ and anyone in possession of hot goods is likely to get their fingers burned, in other words, to be arrested”可知任何人拥有被偷的商品时会被逮捕,所以这里的hot意思是“非法的”。
(A)23. At which temperature can we fry an egg on the sidewalk?
 A. 55℃.  B. 40℃.  C. 39℃.  D. 29℃.
【解析】根据文章第四段“As long as you use a frying pan with a lid and the temperature is at least 49℃, it is actually possible to fry an egg on the sidewalk.”我们可以知道只要在温度不低于49℃的条件下,就能煎蛋了。
B
When I first started working with Kevin Sargeant, he was a freshman in high school, and I was his science teacher. I knew even then that he was a bright young man with great potential, and a hunger for learning. But he struggled to apply what he had learned due to his autism(孤独症).
Diagnosed with Asperger's syndrome(埃斯伯格综合症) in elementary school, Kevin scored well on tests. However, a huge part of school learning takes place not at a student's individual desk, but in groups that require participation. For children like Kevin, that presents a big challenge.
For a long time, we struggled to persuade Kevin to come out of his shell and join the class. He preferred doing activities alone, and hated classroom tasks that required cooperation, like lab assignments. He struggled with public speaking even in small groups, and didn't want to try new things.
You could tell that there was huge potential there—I never doubted his academic abilities. But at times many of us at the school worried about whether he'd ever be able to fully make use of those abilities to build a future for himself. Over time, however, something changed. Slowly he began to want to try new things, and to work with people. He developed a sense of humor, and started to participate in class and to let people get to know him. And he thrived in the high school's work-based learning program, where he learned about careers in information technology—an area Kevin has always excelled in. In fact, in some ways, I think it was his experience with computers that brought him out of himself and helped him join the world. Finding something he was good at, and might even be able to develop into a future, gave him the confidence he'd so badly needed.
(D)24. Why did Kevin face a bigger challenge than the other children?
A. Because he had a learning disability.
B. Because he lacked interest in school.
C. Because he couldn't handle the schoolwork.
D. Because he had difficulty in cooperation.
【解析】根据第二段最后一句话“For children like Kevin, that presents a big challenge.”可知答案在前面“However, a huge part of school learning takes place not at a student's individual desk, but in groups that require participation.”学校里大部分学习任务不是个人完成而是需要小组合作完成,由此可知D正确。
(C)25. Which of the following is NOT a change that happened to Kevin?
A. He became willing to join the class.
B. He became more confident.
C. He became able to score well on exams.
D. He started wanting to work with people.
【解析】根据第二段“...Kevin scored well on tests.”可知应选C。
(B)26. According to the author, what contributed to Kevin's change?
A. His science teacher's help.
B. His experience with computers.
C. The development of information technology.
D. The special program in his elementary school.
【解析】根据最后一段“I think it was his experience with computers that brought him out of himself and helped him join the world.”可知作者认为是Kevin的电脑经历帮助他改变让他能融入周围的世界。
(C)27. Which of the following can be the best title for the passage?
A. A Talented Boy and Autism
B. Strength from the Surrounding World
C. Out of the Shell into the Sun
D. The Magic of Computers
【解析】A.一个天才男孩和孤独症;B.来自于周围世界的力量;C.摆脱束缚走向阳光; D.电脑的魔力。通读全文可知这篇文章讲述一个患埃斯伯格综合症的男孩从害怕与人交流自我封闭到愿意尝试新事物融入周围的世界的故事,由此可知C是最佳选择。
C
The old saying that practice makes perfect seems to make no sense when it comes to schoolwork. Many educators today are looking for evidence to support the case for homework, but are coming up empty-handed. “Homework is all pain and no gain,” says author Alfie Kohn. He points out that no study has ever found a correlation(关联) between homework and academic achievement in elementary school.
Mary Jane Cera is the academic administrator for the Kino School, a private, non-profit kindergarten-through-12th-grade school in Tucson, Arizona, and she maintains a no-homework policy across all grades. The purpose of the policy is to make sure learning remains a joy, not a thing that discourages social time and creative activity.
Many supporters of homework argue that life is filled with things we don't like to do, and that homework teaches self-discipline, time management and other non-academic life skills. Kohn challenges this popular idea; he says that if kids have no choice when it comes to homework, they're not really exercising judgment, and are instead losing their sense of autonomy(自主).
At the Kino School, Cera says children often choose to take their favorite parts of school home. “A lot of what we see kids doing is continuing to write in journals, practicing music with their friends, and taking experiments home to show their parents,” she says. Surveys of Kino graduates suggest that the early control they are given over their education continues to serve them well into college, and that they feel better equipped to manage their time and approach professors with questions than other students do.
One of the reasons why we continue to assign homework, Kohn says, is our obsession(着迷) with standardized tests. Even if we can agree on the importance of kids doing better on tests, he says, there is no research to suggest that homework is the ticket to success. He says the question isn't just “How much homework is too much?”, but that the quality of assignments needs to be addressed as well.
Wherever the homework debate goes next, it's worth taking a moment to examine if we're asking the right questions about our children's education.
(B)28. Which of the following is Kohn's idea?
A. Homework teaches students life skills.
B. Homework is not connected with academic achievement in elementary school.
C. Standardized tests are not important in education.
D. The quality of homework is linked to students' interests.
【解析】细节理解题。根据第一段He points out that no study has ever found a correlation(关联) between homework and academic achievement in elementary school. 可知,B项符合Kohn的观点。
(D)29. According to the text, Mary Jane Cera________.
A. believes in the connection between homework and academic achievement
B. argues some homework should be assigned to students
C. finds her students can't finish their homework on time
D. thinks that learning should help develop students' creativity
【解析】细节理解题。根据第二段The purpose of the policy is to make sure learning remains a joy, not a thing that discourages social time and creative activity. 可知,D项正确。
(C)30. What can we infer from the fourth paragraph?
A. Students who do more homework study better.
B. Students who refuse homework have better time-management skills.
C. Students who have control over their studies can do better in college.
D. Students who have better professors have better academic performance.
【解析】推理判断题。根据第四段... the early control they are given over their education continues to serve them well into college, and that they feel better equipped to manage their time and approach professors with questions than other students do.可知,那些在早期能够对自己的学业有较好控制的学生在后期表现得更好,故C项正确。
(B)31. What is the attitude of the author towards homework?
A. Opposed.    B. Objective.    C. Indifferent.    D. Supportive.
【解析】观点态度题。根据全文可知,作者针对是否布置家庭作业的态度是客观的。
D
At some point, everybody struggles to remember something important, such as birthdays, passwords and colleagues' names. For Alzheimer's (老年痴呆症) sufferers the feeling is a relentless(严厉的;不间断的) onslaught as cherished memories slip out of reach.
But new research could mean new hope in the battle against memory loss in sufferers of early onset Alzheimer's.
The study by academics at the University of California, Los Angeles(UCLA) has suggested for the first time that memories are not stored in synapses (神经元突触)as previously thought. It is synapses—the connections between brain cells—that are destroyed by Alzheimer's.
The breakthrough, reported in the highly regarded online journal, eLife, could mean that it becomes possible to restore lost memories.
“The long-term memory is not stored at the synapse,” said David Glanzman, the study's co-author and professor of integrative biology and physiology and of neurobiology at UCLA. “That is a radical idea, but that is where the evidence leads. The nervous system appears to be able to regenerate(使再生) lost synaptic(与突触有关的)connections. If you can restore the synaptic connections, the memory will come back. It won't be easy, but I believe it is possible.”
Professor Glanzman's team studied the marine snail, Aplysia, to understand the animal's learning and memory functions. Glanzman was particularly interested in the Aplysia's defensive reactions and the sensory and motor neurons responsible for its withdrawal response.
“If you train an animal on a task, inhibit(抑制)its ability to produce proteins immediately after training, and then test it 24 hours later, the animal doesn't remember the training,” said Glanzman. “However, if you train an animal, wait 24 hours, and then inject a protein synthesis(蛋白质合成) inhibitor in its brain, the animal shows perfectly good memory 24 hours later. In other words, once memories are formed, if you temporarily break protein synthesis, it doesn't affect the long-term memory. That's true in the Aplysia and in human brains.”
He added that the research could be a major breakthrough for Alzheimer's sufferers, as even though the disease destroys synapses in the brain, memories might not necessarily be destroyed.
(A)32. What does the underlined word “onslaught” in the first paragraph probably mean?
A. attack      B. habit       C. surprise     D. plan
【解析】词义猜测题。根据下文as cherished memories slip out of reach可知,珍贵记忆的丢失对于老年痴呆症患者来说是一个无情的打击。故onslaught与attack意思相近。
(C)33. According to the passage, what causes memory loss in people?
A. Synapses.
B. A broken nervous system.
C. Lost synaptic connections.
D. Protein synthesis.
【解析】细节理解题。 根据第五段If you can restore the synaptic connections, the memory will come back. It won't be easy, but I believe it is possible.可知是丢失的神经元突触连接导致了记忆力的丢失,故C正确。
(C)34. The underlined word “That” in the fifth paragraph refers to ________.
A. people sometimes not remembering important things
B. the study bringing new hope to Alzheimer's sufferers
C. people's long-term memory not being stored at the synapse
D. the nervous system being able to regenerate lost synaptic connections
【解析】代词指代题。 根据第五段The long-term memory is not stored at the synapse可知C正确。
(D)35. From the seventh paragraph,we can know________.
A. the animal will not remember the training after 24 hours
B. once memories are formed, they will not be easily lost
C. animals lose long-term memories more easily than human beings
D. temporarily breaking protein synthesis doesn't affect the long-term memory
【解析】推理判断题。 根据第七段once memories are formed, if you temporarily break protein synthesis, it doesn't affect the long-term memory可知D正确,B错误;根据第七段However, if you train an animal, wait 24 hours, and then inject a protein synthesis inhibitor in its brain, the animal shows perfectly good memory 24 hours later.可知A错误;C项文中没有提到。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. 36.__G__Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.
37.__D__Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious(难为情) when they're in poorly lit places—and so more likely to eat lots of food. If your home doesn't have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness.
Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. 38.__A__
Don't forget the clock—or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you're at it, actually sit down to eat. 39.__F__ It makes you less likely to rush through a meal.
Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate. 40.__E__And we'll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.
A. So when it's time to repaint, go blue.
B. If you need help, please turn on the TV.
C. So KFCs usually paint yellow.
D. Open the curtains and turn up the lights.
E. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake jumps by 14 percent.
F. If you need some help slowing down, turn on relaxing music.
G. You can make your environment work for you instead of against you.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
You have heard the phrase “that which does not kill you makes you stronger”.I have found it __41__. And in these past few years we have had a lot of __42__ things happen to us.
Some friends think we have far more than our “share” of __43__ things occur, but I don't think bad things are “shared”. They are __44__that occur as the result of various factors, sometimes far past our __45__ or even knowledge of them. I am also a firm __46__ in the laws of unintended consequences—that one act causes things that are quite __47__, sometimes positive, sometimes not.
Therefore, as I __48__on the question of “What motivates me?”and sought an answer, it struck me that I simply __49__ to be defeated. I won't let life or events tear me down to the __50__at which I am no longer me, or I will easily __51__.
In 2008, I __52__ three types of cancer, and had four cancer surgeries; the firm I worked for closed without __53__; my wife was in a horrible car accident, and got __54__with the downsizing plan of her company. The economy destroyed our __55__, and that was for starters.
We also __56__two family members and my closest friend for nearly 35 years. A disease took his life and brought him to a quiet peace. His memorial __57__ was filled with love, and many of us __58__ his joy of life, humor, his achievements modest and great, and the challenges he had overcome in his life. He would not be __59__ in his life either.
Today, my wife and I are hand-in-hand, and insist on living our lives with dignity, although living it __60__from before.
(A)41. A. true  B. false  C. necessary  D. awful
【解析】我发现这一句话说得很对。
(C)42. A. interesting  B. positive  C. negative  D. strange
【解析】由全文内容可知作者的一生中发生了很多消极的(negative)事情。
(D)43. A. good  B. big  C. small  D. bad
【解析】由后文得知。
(B)44. A. businesses  B. events  C. accidents  D. activities
【解析】由下文that occur as the result of various factors可知其主语应为“事件(events)”, accidents“事故”有些言过其实。
(D)45. A. ability  B. description  C. achievement  D. control
【解析】下文提到“that occur as the result of various factors”可知这些事件是意想不到的,是我们控制不了的(past our control)。故答案为D。
(C)46. A. performer  B. coach  C. believer  D. judge
【解析】由上下文I don't think bad things are “shared”以及下文的also可知作者也坚信有些事情的发生是偶然的。故用 believer。
(C)47. A. common  B. rare  C. unexpected  D. unprotected
【解析】由上下文unintended consequences;sometimes positive, sometimes not可知这些事情是意想不到的(unexpected)。
(A)48. A. reflected  B. thought  C. replied  D. caught
【解析】于是我思考(reflect on)这一问题“是什么给我带来了动力?”。
(D)49. A. intended  B. admitted  C. stopped  D. refused
【解析】由下文“I won't let life or events tear me down”可知作者拒绝(refuse)被各种生活中的不幸打败。
(C)50. A. condition  B. situation  C. point  D. occasion
【解析】此处用 point的意思是:我拒绝让这些事件摧垮我到了不是自己的程度(point)。
(B)51. A. give off  B. give in  C. give away  D. give out
(B)52. A. kept with  B. fought with  C. dealt with  D. toyed with
【解析】由作者不服输的精神可知此处用fight with合适,句意:我与三种癌症作斗争。
(D)53. A. doubt  B. hesitation  C. delay  D. notice
【解析】此处用notice表示公司、房东或者老板解雇员工或租客的提前通知,以便各自做好准备。
(C)54. A. put off  B. promoted  C. laid off  D. fined
【解析】由语境以及文中关键信息“the downsizing plan”可知用 laid off(解雇;下岗)适合语境。
(A)55. A. life  B. dream  C. environment  D. relation
【解析】由作者描述的公司裁员的情况可知当时处于经济危机时代,因此用life,意为:经济彻底摧垮了我们的生活。
(D)56. A. possessed  B. saved  C. reunited  D. lost
【解析】由下文信息“A disease took his life and brought him to a quiet peace”可知是我们失去了(lost)两位亲人和一位朋友。
(B)57. A. palace  B. service  C. party  D. manner
【解析】由上文“A disease took his life”可知疾病夺去他的生命,因此此处memorial service葬礼。
(B)58. A. discussed  B. recalled  C. decided  D. experienced
【解析】朋友去世了,我们只有回忆他生前的事情,故用recall。
(A)59. A. defeated  B. absorbed  C. occupied  D. prepared
【解析】此处可采用词汇复现法,由上文“I simply refused to be defeated”以及句中的either可知答案为defeated。
(B)60. A. happily  B. differently  C. normally  D. sadly
【解析】尽管生活和以前不同了,但是我们生活得很有尊严。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Chinese calligraphy(书法) is an oriental art. But what makes it an art? It is very much like painting. It uses Chinese characters to communicate the  61.__spiritual__ (spirit) world of the artist. Just as one thousand persons will have as many faces, one thousand persons will  62.__definitely__(definite) have as many differences in handwriting. Through the medium of form, way of 63.__handling__(handle) the brush, presentation, and style, calligraphy as a work of art  64.__conveys__ (convey) the moral integrity, character, emotions and culture of the artist to readers, 65.__affecting__(affect) them by the power of appeal and the joy of beauty. Calligraphy is not only a practical technique for writing Chinese characters, but also  66.__a__unique oriental art of expression and a branch of learning or discipline as well. As a branch of learning,it is rich in content, including the evolution of writing styles, development and rules of technique, history of calligraphy and 67.__evaluation__(evaluate) of calligraphy as a work of art. This branch of learning is wide-ranging and deep, forming an important part of Chinese culture. Calligraphy is so abstract and amazing 68.__that__in Chinese culture it is universally regarded 69.__to_be__(be) the most inspiring power of a person. While one has got used to the defined structure of words, the expression can be displayed with great creativity by individuals. To become an artist or expert in calligraphy, one has to practice word by word and stroke by stroke 70.__until__the spirit of the practice gets into one's mind.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I could goodwell remember an incident that happenshappened on a cold Monday evening. I was
on my way to home and was waiting for the green light at a crossing. All of a sudden,
a boy aged about ten   knocked down by a passing car   driver quickly drove off
afterwards. Seeing this, a woman rushed to athe boy to give him first aid and I joined in
without hesitation. Actually, I had thought I would feel frightened, sobut/yet once I started
to offer my help, I became calm. ComparingCompared to the escaped driversdriver, I felt proud.
As a member of society, I am aware that being responsible is   it takes to make
a better environment.
第二节 书面表达(满分25分)
假如你是李华,你的同城美国朋友Doug很想学习中国京剧,恰好你们学校下学期要开设京剧兴趣课,请给他写信询问他是否想选修这门课并告知他有关课程情况:1.每周学习一小时;2.专业老师指导;3.学习演唱,手势等基本京剧技巧。
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
【参考范文】
Dear Doug,
I know you have been longing to learn Peking Opera very much since you came to China, so I am writing to share good news with you: My school will offer Peking Opera learning activities to students as a class of interest next term. If you want to take it, I can help you apply.
According to the course description, the class of interest will be arranged on Tuesday afternoon, one hour a week. The students will receive guidance from professional teachers, which is really very special. Besides, the students will learn to do singing, gestures and other basic Peking Opera skills. I hope it will be something for you and I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
听力材料
Text 1
M: Hello. This is Jack. Did you sleep soundly last night after your long train journey?
W: I never slept better. I feel totally relaxed. I'm just leaving for an appointment with my client.
Text 2
W: Do you go to school by bus?
M: No, my home is within walking distance. Besides, the road is good and there is not much traffic.
Text 3
M: The instructions on the package say that you need to put the folding table together yourself. I've spent all afternoon trying in vain to do it.
W: I know what you mean. Last time I tried to put together a toy train for my son, I almost gave up.
Text 4
M: What's wrong, Ella? You aren't looking yourself.
W: My mum's got a job in Liverpool! I've finally made friends after years of loneliness here. Now off we go again. Why can't my mum have a steady job?
Text 5
W: I think your article in the school newspaper is great. Your viewpoints have certainly convinced me.
M: Thanks, but reading through the general responses, you and I are obviously in the minority.
Text 6
W: Hi, I parked my car here and I just realized that I don't have much cash on me. Do you accept credit cards?
M: I'm sorry, but we only accept cash. Let me check to see how much you should pay. It happens that you entered at 9:00 and it's now 11:30. The cost is $2 per hour, so the total fee is $5.
W: Oh, I only have $3 on me, so I'm a little short. Is there a bank machine nearby?
M: Yes, the closest one is at the store on the corner of the next block.
Text 7
M: Hello, Mary. I'm terribly sorry. I poured my coffee on your desk.
W: Never mind. I'll clean it up. Oh, my dear. Let me see what papers they are.
M: Perhaps I can do some typing for you.
W: Thank goodness. There is no need for that. I have got these in my computer. It is easy to make another copy of them.
M: I'm really sorry to cause you so much trouble.
W: That's all right!
Text 8
M: This is a wonderful pie. Is it home-made?
W: It is. But I didn't make it. Jack did.
M: I didn't know your husband cooked.
W: Every week he makes something wonderful. He makes great fresh bread. Sometimes we give some to our neighbors.
M: What else does your amazing husband do?
W: He makes the dinner every night.
M: Really? I don't even know how to fry an egg!
W: Jack even does the washing. I spend longer hours traveling from my home to my office and spend fewer hours at home, so he doesn't mind.
M: Yes, our company is a little far from your home. Who does the cleaning?
W: We both do. That way it only takes a small part of Saturday.
Text 9
M: Hi! You seem busy.
W: Hi! You can't imagine what I have to finish by next Monday! This literature course is so difficult! I have to read two novels by next Monday and hand in a 3,000-word essay by next Friday.
M: So you don't want to come to an exhibition with me this Saturday?
W: I'd love to, but I'm already behind with my writing class because I had a cold for a week and missed a few lessons. You seem to have loads of free time.
M: Well, we just don't have as much academic work as you. My college life is colourful compared with yours. There're varieties of live performances as an art major.
W: Yes. I'm bored with the life of reading and writing every day.
M: Hey. Why don't we stop talking? Just work now. If you have finished everything by the 16th, we could go to that new play.
W: OK. I'll try. And I don't want to miss the student party on the twenty-eighth, so I'd better get working.
Text 10
Good morning, everyone. I'm getting very excited about this trip to Greece, and I'm sure you are too. We'll leave London Gatwick Airport on British Airways next Wednesday. Please be sure to be at the airport by 6:30 a.m. I know it's early, but our departure time is 8:30 a.m. We're quite a large group, and we don't want to have any troubles. Please be sure to have all your travel documents ready. We'll arrive in Athens at 2:00 in the afternoon, and there'll be a vehicle there to meet us. It'll be a full-sized tourist bus so everyone can travel together. We'll spend three full days in our hotel in Athens. The second day we'll go to the National Museum to see the collection of ancient Greek works of art, antiques, statues—a brilliant show. Friday morning and afternoon we'll visit historic sites. On Saturday we're off to the Greek islands. Now, the big news! At first we thought we'd take the ferry. We have to use several ferries, each one carrying four people. But we've been very lucky to secure a sailing boat which is big enough for all of us. I'm really excited about this part of the trip, because we'll see the islands to the best advantage, and we'll be able to sail around and sleep on board. We'll get off at different islands and for one part of the trip we'll have people playing Greek traditional music actually on board with us.
答题卡
题序 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
答案 C C B A A A B C A A B C C A C
题序 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B A B A B A C A D C B C B D C
题序 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 B A C C D G D A F E A C D B D
题序 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 C C A D C B B D C A D B B A B
61. spiritual 62. definitely 63. handling 64. conveys 65. affecting 66. a 67. evaluation 68. that
69. to be 70. until

 

文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号