搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  六年级

2017-2018六年级英语下学期期末训练题2(附答案外研版)

时间:2018-06-07 11:18:42作者:佚名试题来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源天
添 资源网 w Ww.Tt Z y w.Co M

2017-2018学年度第二学期六年级英语下册期末综合练习二
一、听力理解
I. Look, listen and number. 看图,听录音,用数字标出朗读的顺序。
                 


   (     )        (    )         (     )              (    )            (     )

 

 

    (     )        (     )        (    )              (     )            (    )
II. Choose the words you have heard. 在下列每小题内,你将听到一个句子,并看到供选择的A、B、C、D四个单词或词组,找出你所听到的句子中提到的那个单词或词组。
(    ) 1. A. having      B. going        C. taking   D. enjoying      
(    ) 2. A. subway     B. bus         C. train    D. ship
(    ) 3. A. north       B. south        C. east            D. west
(    ) 4. A. rules   B. rulers   C. blue    D. moon
(     ) 5. A. June   B. July   C. August   D. March
(    ) 6. A. eating      B. travel     C. learning   D. future
(    ) 7. A. skating  B. skiing  C. singing   D. listening
III. Listen to the questions and choose the best answers. 在下列每小题内,你将听到一个问题,并看到供选择的A、B、C三个答案,找出能回答你所听到的那个问题的最佳答案。
(    ) 1. A. There are seven.   B. There are four.    C. There are twelve.
(    ) 2. A. I was from Canada.  B. He was from Britain.  C. She was from America.
(    ) 3. A. It’s Peter’s.    B. I will go by taxi.   C. This toy taxi looks nice.
(    ) 4. A. Yes, I did.             B. No, there weren’t.       C. No, I wasn’t.
(    ) 5. A. It’s not far.           B. About an hour.           C. By car
(    ) 6. A. It’s famous for the West Lake.      B. It’s in Shaanxi Province.     
C. It’s famous for the terracotta army.           
(    ) 7. A. I’d like some hot dogs.         B. Yes, I’d love to.     C. I like eating.             
(    ) 8. A. They are thirty-six yuan. B. I like the shorts very much.  C. It’s thirty-six yuan.  
IV. listen and complete the passage. 听录音,将听到的词语写在横线上,使短文完整、正确。
Our school is in the ________ of the town. But we ________in the country .Mum ________ it was _______ there. It ________ me an hour to go to school by bike. It was difficult for me to get to school before eight o’clock in winter if it _________. Sometimes I was late for class. And I had to get up early in the morning. I was _________ tired in the evening. I _________ my parents about it. Daddy found a job in a _________ in a town. We moved to a house there. It’s not far from the train station and can take the school bus. It takes me only _________ minutes. Now I’m not afraid to be late for school. And I can play soccer with my friends after supper.
    
二、用所给词的适当形式填空。
1. Would you like           (swim) with us?
2. I             (be) at home yesterday evening.
3. My father is a famous _____________(art).
4. -Is this ___________(owl)? -Yes, it is. It’s a big bird. 
5. She_______________ (visit) the science museum next week.
6. March is the ____________ (three) month of the year.
7. You_________ (be) thirteen years old last year.
8. There         (be) some orange juice in the bottle.
9. What’s wrong with ______________(he)?
10. The capital city of America is            (call) Washington D.C.
三、根据图意找出正确的词组,写出相应的字母编号。

 


                                                                   
 


  (      )          (     )      (     )     (     )         (     )

 
 


   (     )          (     )        (      )         (      )       (     )
四、根据所给情景填空,一空一词。
1. Lisa打算坐船去大连旅行,别人会这样告诉你:
Lisa ________  ___________              Dalian by ship.
2. 你邀请好友参观迪斯尼乐园,这样说:
____________ you              to visit Disneyland with me?
3. 在商店,售货员见到顾客,他(她)会说: 
Can I ___________ you?  
4. Tom想知道那条裤子的价格,这样问售货员:
  __________ ___________ are the trousers?
5. 红灯亮了,Peter还要过马路,你会这样制止他:
   You ___________ ___________.
6. 你想问问Kate, 她假期做了什么,你这样问:
What _______ you __________ during your holidays?
她说去三亚了这样表达:
I __________ to Sanya.
7. 你想知道小明上个星期天是否在书店,这样问别人:
__________ he at the __________ last Sunday?
小明没在书店,别人这样回答你:No, he ___________.
8. Kate上课又迟到了,你告诫她不能再这样了: ____________ be late for class again.
9. 为了防止人们乱扔纸屑,你会做这样一个告示牌:_______________ littering.
10. 你想知道Li Hong怎样学英语,你这样问她:________ did you learn English?
Li Hong说他们通过做事情学英语,她这样回答你:
We ___________ English by ___________ things.
五、从A、B、C和D四个选项中找出能填入空白处的最佳选项。
(    ) 1. Mary often helps me ______ my English.
A. about    B. at     C. to    D. with
(    ) 2. Sam’s mother ________ him how _______ cook last night.
         A. teaches; do   B. taught; to     C. taught; in  D. teach; to
(    ) 3. Jim is a good boy. He ________ housework at home every day.
    A. does     B. is doing  C. did    D. do
(   ) 4. Mr. Black is busy _________ stories for children.
         A. to write     B. writing         C. wrote     D. writes
(    ) 5. Whose books are these? Are they _____________?
          A. your sisters  B. your    C. yours    D. you 
(    ) 6. Will you ________ to my office now?
A. comes        B. came         C. coming  D. come
(    ) 7. ________ lovely the rabbits are!
A. How    B. What    C. What a     D. How a
(    ) 8. There is a bus stop                the park.
         A. in front         B. next to       C. at back      D. in for
(    ) 9. He listens to his teacher ____________.
        A. careful      B. carefully   C. care    D. active  
(    ) 10. Mary will go to Canada _________ May 20th.
        A. in             B. on             C. at   D. with
六、用完整句子回答下面的问题。(1-2句根据实际回答,3-6句看图回答)

1. How many lessons do you have in a day?
______________________________________
2. Which month is the last month of the year?
______________________________________
3. Are these geese?
______________________________________     
4. What holiday is this?
_______________________________________
What gift will you buy for your mum?
___________________________________________
5. What’s wrong with him?  
_________________________________

七.阅读理解
                                    (一)
                            The Skyscrapers in New York City
New York is the most exciting city in the United States. It is not only the center of commerce and business for the United States, but also one of the three “world cities”. Together with London and Tokyo, it controls the world’s finance. There are many high-rise business buildings in this city. People call them skyscrapers. The tallest skyscraper was the World Trade Center. It had 110 floors. Sadly, this building was destroyed(被摧毁)by the terrorist attack on Sep. 11, 2001, and yet, the glory and image of it still remain vividly(生动地)in the memory of the world people. The Empire State Building is not as tall as the World Trade Center, but it is the tallest building in New York City now. It has 102 floors. The skyscrapers in New York City are world-famous for their grandeur and their beautiful architecture(建筑). Every year millions of people come to visit them.
(     )1.What kind of city is New York? It is___________.
        A. the biggest city    B. the most beautiful city   C. the most exciting city   D. the hottest city
(     )2. Why is New York very important? Because __________.
       A. it’s in the middle                B. it controls the world’s finance
       C. it controls the world’s banks       D. it has many people
(     )3. How do people call those high-rise buildings? They call them __________.
       A. skycrapers        B. skyscrapers      C. skys       D. scrapers
(     )4. How many floors did the World Trade Center have? It had _________.
       A. 112              B. 92             C. 102        D. 110
5. What is the Empire State Building famous for? It is _________.
       A. the tallest         B. beautiful and majestic    C. the greatest      D. the oldest
 

 

 

(二)
     Many people don't think that the number 13 is a lucky number. Many hotels do not have a 13th floor. The floors go from 12 to 14, and there is no number13. Some people will never sit at a table with 12 other people. They will tell someone to go or ask another person to sit with them.
    No one really knows why people do not like the number 13. Perhaps one reason is that when people began to count(数) they used ten fingers and two hands. This made 12. They could not count more.
  Some Christians (基督徒) say that 13 is not lucky because there were 13 people at a meal the day before Jesus (耶稣) was killed (被杀). In a story about the old Greek (希腊的) gods(神), 12 gods were asked to a meal but one more came. This made 13. It is why the god Balder, who was at the meal, was killed.
  (     ) 1. There is often no floor number 13 in ___.
       A. restaurants    B. countries     C. hotels       D. Greece
(     ) 2. One way people can count is by using their __.
     A. fingers        B. hotels        C. tables       D. gods
  (     ) 3. Some people will never sit at a table with twelve other people. Or______.
      A.all of them will leave         B.they will wait for two other people to come
      C.they will never come for dinner togetherD.they will ask one of them to leave
  (     ) 4. The Christian story and the Greek story both talk about_______.
      A. Jesus           B. the number13  C. Balder      D. Hotels
  (    ) 5. The story is about _________.
      A. the death of Jesus                 B.the person who killed Balder
    C.the way people count with their fingers D.why 13 is not a lucky number
八.根据情景补全对话
   A: Summer holiday is coming. Let’s p_______ a trip , ok?
B: Good i_______. Can we go on a trip to the North America?
A: Well, which country would you like to go ?
B: I’d like to go to C_________.
A: Where is the country ?
B: It’s in the n_______ of North America.
A: W________ do you want to go there?
B: I want to visit the CN Tower in Toronto.
A: How w________!
B: What about you ?
A: I want to go to New York.
B: What do you know a_______ the city?
A: It’s in the e_______ of America. And it’s one of the b_______ cities of the country.
B: Are there many famous buildings there?
A: Of course. There are many great buildings there. And don’t you know Empire State Building?
B: Oh, yes. It’s a good place to v_______.
九.完形填空
    Someone says,“Time is money.” but I think time is more___1__ than money. Why? Because when money is spent(花费), we can get it back. However (然而), ____2____ time is gone, it’ll never__3___. That is __4___ we mustn’t waste time.
   It goes without saying that the ___5____ is usually limited. Even a second is very important. We should make full use of our time to do ___6____ useful.
  But it is pity that there are lots of people who do not know the importance of time. They spend their limited time smoking, drinking, and ___7____. They do not know that wasting time means wasting part of their own __8___.
  In a word, we should save time. We shouln’t___9____ today’s work for tomorrow.
  Remember we have no time to __10____.
(   ) 1. A. beautiful     B. important.   C. interesting    D. difficult
(   ) 2. A. what        B. where       C. When       D. Who
(   ) 3. A. return       B. get         C. take         D.go
(   ) 4. A. what        B. that        C. because      D. why
(   ) 5. A.money       B. time        C. day         D. food
(   ) 6. A. nothing      B. something   C. anything     D. whole thing
(   ) 7. A. reading     B. writing      C. playing       D. working
(   ) 8. A. time       B. food         C. money       D. lives
(   ) 9. A. stop       B. leave        C. let            D. give
(   )10. A. lose      B. save         C. spend         D. Take
2017-2018学年度第二学期六年级英语下册期末综合练习二
一、听力理解   
I. Look, listen and number. 看图,听录音,用数字标出朗读的顺序。
1.  get up     2.play the piano 3. by bike    4. do the high jump
5. have a fever       6. a bank    7. Tower Bridge  8. cook meals 9. in a restaurant   10. Niagara Falls   
31542         6897 10
II. Choose the words you have heard.
1. We are going on a trip on Sunday afternoon..     
2. How did you go to Dalian ?  I went there by ship during my holidays.
3. Zhe Jiang Province is in the east of China.
4. We enjoyed the moon and stars at night.
5. When is your summer holiday?  I’ll have summer holiday in July. 
6. I want to be a famous singer in the future.
7. We are interested in skating.
BDCDBDA
III. Listen to the questions and choose the best answers.
1  How many months are there in a year?
2.  Where were you from?
3.  Whose toy car is this?
4.  Were you at home yesterday?
5.  How long does it take to go to Beijing by train from Tianjin?
6.  What’s xi’an famous for?
7.  Would you like to dance with me?
8.  How much are the shorts?
    CAACB CBA
IV. Listen and complete the passage.
Our school is in the ___center___ of the town. But we _live___in the country .Mum __said______ it was __quiet_____ there. It ___took_____ me an hour to go to school by bike. It was difficult for me to get to school before eight o’clock in winter if it __snows__. Sometimes I was late for class. And I had to get up early in the morning. I was __very_tired in the evening. I __told_my parents about it. Daddy found a job in a __factory_ in a town. We moved to a house there. It’s not far from the train station and can take the school bus. It takes me only __thirty__ minutes. Now I’m not afraid to be late for school. And I can play soccer with my friends after supper.
二、用所给词的适当形式填空。
1. to swim        2. was      3. artist          4. an owl       5. will visit         6. third           7. were      8.is             9. him         10.  called      
三、根据图意找出正确的词组,写出相应的字母编号。
A       B       D    C     G    
F      H        J     I     E
四、根据所给情景填空,一空一词。
1. is going to
2. would like
3. help
4. How much
5. must stop
6. did do went
7. Was
8. wastn’t
9. Don’t
10. No
11. How learned doing
五、从A、B、C和D四个选项中找出能填入空白处的最佳选项。
1. D 2.B 3.A 4.B 5.C 6.D 7.A 8.B 9. B 10.B
六、用完整句子回答下面的问题。 (1-2句根据实际回答,3-6句看图回答)
1. I have…
2. It’s December.
3. No, they aren’t.
4. It’s Mother’s Day.  I’ll buy some flowers.
5. He has a fever.
七、阅读理解
1---5  CBBDA  6---10  CADBD
八.补全对话
1. plan        2. idea.     3. Canada   4. north         5.why
6. wonderful   7. about    8. east      9. biggest       10. visit
九.完形填空 
   1—5 BCADB        4-6 BCDBA

文章
来源天
添 资源网 w Ww.Tt Z y w.Co M

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号