搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  高三

广西南宁三中2019届高三英语上学期第一次月考试卷(带答案答案)

时间:2018-08-13 18:14:07作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

南宁三中2018~2019学年度上学期高三月考(一)
                    英语试题                  2018.8
命题人:五象校区高三英语备课组
审题人:五象校区高三英语备课组
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)
 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the man want the woman to do?
 A. Look at the planes. 
 B. Listen to some music. 
 C. Stop playing such loud music.
2. What is the probable relationship between the speakers?
 A. Co-workers.
 B. Teacher and student. 
 C. Salesman and customer.
3. Where will the boy probably go next?
 A. To his bedroom. B. To the bathroom. C. To his classroom.
4. What did the man forget to do?
 A. Take out the garbage.
 B. Get some noodles for dinner.
 C. Buy some things for breakfast.
5. Where does the conversation probably take place?
 A. At a library. B. At a bookstore. C. At a grocery store.
第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)
 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
 听第6段材料,回答第6、7题。
6. Why doesn’t the man recommend ordering lettuce?
 A. It’s kind of messy.
 B. It tastes bad. 
 C. It makes a lot of noise to cut it.
7. What is the woman going to order?
 A. A glass of wine. B. Steak. C. Some soup. 
 听第7段材料,回答第8、9题。
8. Who is the woman probably speaking to?
A. A waiter. B. A doctor. C. A teacher. 
9. What is the man’s advice?
 A. Looking for a new job.
 B. Stopping drinking any coffee.
 C. Making sure to have breakfast.
 听第8段材料,回答第10至12题。
10. Where are the speakers going to sleep?
 A. In a cabin. B. By the water. C. At the meeting point.
11. Who introduced the man to the location?
 A. His father. B. His uncle. C. His brother.
12. Where will the speakers get water?
 A. From the other guys. 
 B. From the car. 
 C. From the river.
 听第9段材料,回答第13至16题。
13. What does the man want the woman to do at first?
 A. Help him study.
 B. Introduce him to a driver. 
 C. Give him a ride to the airport.
14. When does the man’s flight take off?
 A. On Sunday morning.
 B. On Monday morning.
 C. On Wednesday afternoon.
15. How do the speakers know each other?
 A. They’re neighbors.
 B. They’re classmates.
 C. They’re co-workers.
16. What will the man do next?
 A. Make a call to the woman’s neighbor.
 B. Find a parking lot in the neighborhood.
 C. Ask his neighbor to do him a favor.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Why was the morning unusual for Amber?
 A. She reported a crime.
 B. She was late for work.
 C. She didn’t send her son to school.
18. What did Amber see the large man doing?      
 A. Knocking on a door.
 B. Talking with the police.
 C. Running after a cat.
19. Who let the cat out?
 A. Frank. B. Amber. C. The Stevensons.
20. How does Amber probably feel at the end of the story?
 A. Amused.  B. Confused.  C. Embarrassed.
第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分)
第一节: (共15小题;每小题2分, 满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
 A
Upcoming Events of New York Chinese Cultural Center
Ancient Chinese Arts Today: Fan Dance
Sunday, October17, 2:00pm—3:00 pm, $15 per child
New-York Historical Society Museum & Library
Learn Chinese fan dancing with an instructor from NYCCC! This program is a part of Chinese American: Exclusion/Inclusion, an exhibition which examines the history of trade and immigration between China and the United States.
Dragon Boat Festival
Monday, October 18, 2:00pm —2:30pm
Fresh Meadows Park
Come and celebrate with us in the thousand-year-old tradition of Dragon Boat racing! Be part of the audience and the excitement of this celebration. FREE ADMISSION! Click here for more information. Dragon Boat Festival will be held in Fresh Meadows Park.
Dance to China
Sunday, October 24, 2 pm
Spruce Street School Auditorium, 12 Spruce St, New York, NY 10038
Join us in celebrating 43 years of preserving and continuing Chinese traditional dance. Students from NYCCC School of the Arts will be performing traditional Chinese dance, martial arts, and Beijing opera acrobatics. Cost is $15 for adults, $12 for teenagers and senior citizens, $10 for children under 12.
NYCCC School of the Arts Open House
Saturday, October 30, from 1:00pm —3:00 pm, $12 per child
PS 124, Yung Wing School, 40 Division Street, New York, NY 10002
Join us and see Chinese dance, kung fu, and acrobatic performances performed by our current students. Come and see our students’ beautiful artwork on display and make some artwork yourselves during our hour of arts and crafts and face painting from 1—2 pm. The show will be from 2—3pm.
21. Where can you learn about China-US trade and immigration history?
 A. In Fresh Meadows Park.
 B. In PS 124, Yung Wing School.
 C. In Spruce Street School Auditorium.
 D. In New-York Historical Society Museum & Library.
22. How much should a family of 4 (aged 75, 38, 36, 5) pay to participate in Dance to China?
 A. $48.  B. $ 52. C. $55 D. $ 57.
23. What does NYCCC aim at?
 A. Training dancing instructors. B. Producing beautiful artwork.
 C. Promoting Chinese folk arts. D. Examining trade and immigration.
B
 When Veronika Scott was a student at the College for Creative Studies in Detroit, Michigan, she received a task to “design to fill a need.” She dreamed up an idea for overcoats that would double as sleeping bags, made 25 of them, and handed them out to people living in shelters on an abandoned city playground. While her efforts were greeted mostly with enthusiasm from those braving Detroit’s cold winters, one woman voiced dissatisfaction. “We don’t need coats; we need jobs,” she told Veronika. Then she had her second inspiration.
 After graduating from college in 2012, Veronika founded the Empowerment Plan, a nonprofit organization. She hired two homeless women to sew the coats and paid them with donations she received through her blog. Now, the Empowerment Plan employs about 20 people and has produced more than 10,000 coats and distributed them in 30 states, Canada, and elsewhere abroad.
 “We don’t require previous employment,” Veronika says. “We’re looking for people who are motivated.” The Empowerment Plan provides free classes and lends money to those who qualify. Nearly all the employees eventually move into permanent housing, and some go on to jobs in the auto industry and construction.
 Veronika has bettered the coat’s design by making its outer layer of a lightweight material that resists air, wind, and water and its inner layer of a material that stores body heat. Still, Veronika is less focused on the coats than on the workers who make them. “At the end of the day,” she says, “the coat is a vehicle for us to employ people.” 
24. What was Veronika’s second inspiration?
 A. Improving her coat’s design.     
 B. Founding a nonprofit organization.
 C. Profiting from the work of those low-paid people.   
 D. Producing more coats and distributing them abroad.
25. What is the purpose of the Empowerment Plan?
 A. To raise more donations.   
 B. To design better clothes. 
 C. To provide help for the homeless.  
 D. To offer free classes to the motivated.
26. Which of the following best describes Veronika?
 A. Traditional but helpful B. Greedy and unsatisfied.   
 C. Generous but childish.  D. Creative and caring.  
27. Which is the best title of the passage?
 A. Design to Fill a Need. B. The Empowerment Plan.
 C. Look for Motivated People. D. How to design a coat.

C
 Feeling blue about the world? “Cheer up.” says science writer Matt Ridley. “The world has never been a better place to live in, and it will keep on getting better both for humans and for nature.”
 Ridley calls himself a rational optimist—rational, because he's carefully weighed the evidence; optimistic, because that evidence shows human progress to be both unavoidable and good. And this is what he's set out to prove from a unique point of view in his most recent book, The Rational Optimist. He views mankind as a grand enterprise that, on the whole, has done little but progress for 100,000 years. He backs his findings with hard facts gathered through years of research.
 Here's how he explains his views.
 1 ) Shopping fuels invention
 It is reported that there are more than ten billion different products for sale in London alone. Even allowing for the many people who still live in poverty, our own generation has access to more nutritious food, more convenient transport, bigger houses, better cars, and, of course, more pounds and dollars than any who lived before us. This will continue as long as we use these things to make other things. The more we specialize and exchange, the better off we'll be.
 2) Brilliant advances
 One reason we are richer, healthier, taller, cleverer, longer­lived and freer than ever before is that the four most basic human needs—food, clothing, fuel and shelter—have grown  a lot cheaper. Take one example. In 1800 a candle providing  one hour's light cost six hours' work.  In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes' work to pay for.  In 1950 it was eight seconds. Today it's half second.
 3 ) Let's not kill ourselves for climate change
 Mitigating (减轻) climate change could prove just as damaging to human welfare as climate change itself.  A child that dies from indoor smoke in a village, where the use of fossil­fuel (化石燃料) electricity is forbidden by well­meaning members of green political movements trying to save the world, is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by climate change. If climate change proves to be mild, but cutting carbon causes real pain, we may well find that we have stopped a nose­bleed by putting a tourniquet (止血带) around our necks.
28. What is the theme of Ridley's most recent book?
 A. Optimism about human progress. B. Concern about climate change.
 C. Importance of practical thinking. D. Weakness of human nature.
29. How does Ridley look at shopping?
 A. It demands more fossil fuels. B. It results in shortage of goods.
 C. It encourages the creation of things. D. It causes a poverty problem.
30. The candle and lamp example is used to show that ________.
 A. oil lamps give off more light than candles
 B. increased production rate leads to lower cost of goods
 C. advanced technology helps to produce better candles
 D. shortening working time brings about a happier life
31. What does the last sentence of the passage imply?
 A. Cutting carbon is necessary in spite of the huge cost.
 B. People's health is closely related to climate change.
 C. Overreaction to climate change may be dangerous.
 D. Careless medical treatment may cause great pain.
D
 When emergency workers arrive at an old firehouse in New York City, the way they greet each other is not what you might expect. These first responders say," Ni Hao ! " "Ni Hao" means "hello" in Mandarin Chinese.
 First responders are the first emergency workers to arrive at a fire, traffic accident or other emergency. Some first responders are fire fighters, while others can be Emergency Medical Technicians.
 In Brooklyn, New York, over 20 first responders are studying Mandarin Chinese for about two hours a week. The class is the first of its kind. It is offered by the New York City Fire Department Foundation.
 The U. S. Census Bureau recently reported that some New York neighborhoods are made up mostly of immigrants. Some people have predicted that the Chinese community is likely to become New York's largest immigrant group. They think the city will have' the largest Chinese community outside of Asia.
 The Census Bureau also found that almost 200 languages are spoken in the city. So, knowing different languages is important, especially if you are a first responder.
 Lieutenant(中尉,少尉) Steve Lee is president of the Fire Department's Phoenix Society. He says that first responders must be able to communicate quickly and effectively when an emergency happens. He explains that first responders enter neighborhoods and communities to assist regardless of where they are from. Many times first responders do not speak the same language as the people they are called to help. He adds that it is vital, or very important, that first responders are able to communicate with the people calling for help.
 Without help from homeowners and others, Lee adds, discovering exactly where a fire is burning can be a real problem. First responders need to ask questions such as "What building? What address? What apartment?" And the most important question," Is there anybody left in the building and where?"
32.Who are first responders according to Paragraph 2?
 A. People first learning the disaster. B. Persons leading the emergency rescue.
 C. Rescuers first reaching the disaster D. People first find the disaster.
33.Why are the first responders in New York studying the Chinese language?
 A. To show respect to the Chinese immigrants.
 B. To learn about Chinese cultures much better.
 C. To meet the rapid growth of Chinese population.
 D. To find a better job in Chinese community.
34.What do first responders concern most?
 A. The place where the fire occurs. B. The people trapped in the fire.
 C. The language to communicate. D. The distance covered to the fire.
35.What can be a suitable title for the text?
 A. Mandarin Being a Must for Emergency Workers.
 B. New York's Emergency Crews Learning Mandarin.
 C. Language Problem Disturbing First Responders' Work.
D. Importance of Languages Used in Emergency Rescue
第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Parents Model Healthy Eating
 It should come as no surprise that the more stressed parents are at work, the greater the burden on their family is.    36     After all, the more time parents spend working, the less time and energy they have to plan and prepare healthful meals.
 For years, most studies have focused on the role of working mothers while fathers were ignored. They didn’t look at the family as a whole.    37    , adds a new wrinkle(褶皱)to the relationship between work stress and family nutrition.
 Mom’s work related stress is still a central factor in low well families eat because they typically do most of the food shopping and cooking.    38     The study found that when mom or dad experience high levels of work related stress, their families are eating one-and-a-half fewer family meals per week, and the parents themselves report eating fewer fruits and vegetables, more fast food, and are less likely to eat breakfast regularly.
 It’s worth nothing that the study looked mainly at low income families who belonged to ethnic(民族的)or minority groups.    39     But the implications are wide ranging.
      40      Teaching kids, especially teenagers, to help with grocery shopping and to cook actual meals, instead of just putting a frozen pizza in the microwave, could be an important piece of the puzzle in helping families improves their eating habits.
 A. And the role of fathers in particular
B. But dad’s work related stress has a large impact, too.
C. Yet, the kids’ stress may influence the families’ nutrition, too.
D. So the findings don’t necessarily apply directly to other types of families.
E. When it comes to family nutrition, the entire family plays a role even kids.
F. It’s also probably not a surprise that this can negatively affect a family’s nutrition.
G. It is parents who give their kids a good model to develop a good eating habit.
第三部分 英语知识运用(共三节, 满分45分)
第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分, 满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I think I will never forget the special day in November. It was hotter than normal. This was the   41   my father and I had waited so long for, because we had been working towards this race for three years. Dozens of familiar faces from church and school flashed across my view. They had come   42   me. I saw worry and   43   on my father’s face. Then the race began!
For the first two and a half miles, I felt   44  . I had never before been so ready for something. The weeks leading up to the race were filled with controlled   45   and a strict diet. My friends hadn’t seen me in weeks, but they understood the   46  required to make my dream a reality. As in all of my races,I didn’t   47   out in the front. I loved the pleasure of passing people as my strength overtook their premature speed.
Then without warning,my strength began to decrease. Neck and neck with one of my greatest competitors, I   48   see the finish line. I had begun the final dash into   49   when my knees became weak and my legs gave way. Nothing I could do would make them   50   weight.
I watched as runners rushed by me.   51   I knew my dreams of victory were destroyed, I had to finish the race. However, my legs hurt badly. With all of the   52   left in me, I got on my hands and knees and crawled (爬), inch by inch, across the finish line. Voices, both   53   and familiar, cheered me on. They gave me the courage to keep   54   until the very end.
The doctors were there in seconds, but my eyes searched the crowd for him. There was only one person I wanted to   55   to. I whispered, “I’ m so sorry, Dad, I'm so sorry I   56   you.” He looked at me, saying, “You could never disappoint me. Sometimes these things just   57  . All that matters is that you did your best.”
“But we worked so   58  . What about our dream?” He reached over for my hand and said, “Don’ t you know that you are my dream and it has come true?”
It wasn’t long before my running shoes were back on, marking a   59   path for my journey. I learned that all of the miles, the tears, the sweat, and the pain my dad and I experienced together were not for a   60  . What I realized, though, was that to him, I was the greatest prize he had ever won.
41. A. dream  B. day C. result D. weather
42. A. across B. to  C. for D. over
43. A. excitement B. astonishment  C. coldness D. amusement
44. A. proud  B. afraid C. nervous D. great
45. A. programs  B. practices C. instructions D. studies
46. A. patience B. potential  C. sacrifice D. attention
47. A. start B. move  C. look D. come
48. A. should  B. need C. must D. could
49. A. relief  B. glory C. pleasure D. spirit
50. A. give  B. feel  C. hold  D. add
51. A. Although B. Because  C. If  D. Where
52. A. trust  B. emotion  C. confidence D. strength
53. A. loud  B. soft C. foreign D. firm
54. A. running B. going C. fighting D. training
55. A. talk B. refer C. listen  D. agree
56. A. frightened B. disturbed  C. bored D. disappointed
57. A. develop  B. change  C. happen D. follow
58. A. late  B. quickly C. closely  D. hard
59. A. near B. new C. rough  D. narrow
60. A. race B. duty  C. rank  D. wish
第二节 语法填空(请在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。每空1.5分,共15分)
 There is a tradition in my school that when the College Entrance Examination is less than a month away, students in the 61.       (low) grades, from Senior 1 to Senior 2, all gather together on the ground in front of the teaching building and cheer on the Senior 3 students who are standing upstairs. It wasn't until I 62.       (person) took part in the activity that I understood the real 63.       (mean) of it.
I was in Senior 2 at the time. 64.       that special night, all the Senior 3 students stood in the corridors (走廊) and looked down at the younger students below. 65.       (vary) cheers started to resound throughout the school, wave after wave. “Believe in yourself! You deserve to win!”
66.       (see) everyone's smiling faces around me, I thought of 67.       famous quote from the American philosopher Henry David Thoreau: What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.
Soon it will be my turn to 68.       (bless) in this way, 69.       also means I will have to say goodbye to my school. Sad as it will be, being cheered on by so many students will still be one of the brightest 70.        (time) of my life.
第四部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
 删除:把多余的词用斜线()划掉。
 修改:在错的词下划一横线,并在该词的下面写出修改后的词。
 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
 Nowadays many people drive instead of taking a bus or walking to work. It causes more traffic jam and accidents. As the student, what can we do to guarantee our safe? First of all, the traffic rules must be strict obeyed. When we cross streets, wait until the traffic light turn green. Next, don’t forget walk on the pavement. Finally, I think it very dangerously to wear headphones while walking or cycling. Since we can’t pay enough attention on the traffic around us, so accidents may happen. Taking good care of ourselves and don’t let our parents worry about us.
第二节 书面表达 (满分25分)
假定你是李华。在你生日到来之际你收到了美国朋友Peter寄来的礼物——一本畅销的英文小说。请给他回信,要点如下:
1. 小说收到;
2. 回赠一份小礼物;
3. 小礼物的意义;
4. 邀请来华。
注意:1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
Dear Peter,
                                                                        
                                                                                    
                                                                          
Yours,
Li Hua
 
南宁三中2018~2019学年度上学期高三月考(一)答案
第一部分:听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
1-5 CABCA     6-10 CABCB    11-15 BCCAB     15-20 ABAAC
第二部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)
第一节: (共15小题;每小题2分,满分30分)
    21~23 DBC    24~27 BCDA    28~31 ACBC  32~35 CCBB
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)   36~40 FABDE
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    41-45 BCADB   46-50 CADBC      51-55 ADCBA      56-60 DCDBA
第二节 语法填空(每空1.5分,共15分)
61.lower    62.personally     63.meaning    64.On     65.Various
66.Seeing   67.a          68.be blessed    69.which    70.times
第四部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
71. jam→jams        72. As the student...  the→a        73. safe→safety   
74. strict→strictly      75. turn→turns           76. forget后加to   
77. dangerously→dangerous     78. on→to    79. 去掉so      80. Taking→Take
第二节 书面表达 (满分25分)
Dear Peter,
I am glad to receive the novel. Thank you for such a lovely birthday gift as I have been expecting it for a long time. This novel gives me some insights into American society and daily life.
I know you are interested in Chinese festivals, and therefore I have chosen an album of paper cutting for you. Paper cutting is a unique form of Chinese cultural relics, which is often used as a decoration for a joyous atmosphere. I hope it will bring happiness and luck to your family as it always does in China.
Best wishes. Expecting you to come to China and experience the rich culture in China.
Yours,
Li Hua


A
【语篇解读】 本文是一篇应用文。作者介绍了纽约中国文化中心即将举行的一些活动。
21. D推理判断题,根据第一部分:Ancient Chinese Arts Today: Fan Dance内容:This program is a part of Chinese American: Exclusion/Inclusion, an exhibition which examines the history of trade and immigration between China and the United States. 我们可以断定地点为:New-York Historical Society Museum & Library,答案:D。
22. B 细节理解题,根据第二部分:Dance to China的票价Cost is $15 for adults, $12 for teenagers and senior citizens, $10 for children under 12. 我们可以算出票价为52,故选B。
23. C主旨大意题,根据第四部分:NYCCC School of the Arts Open House内容:Join us and see Chinese dance, kung fu, and acrobatic performances performed by our current students. 我们可以推测这一部分目的是:Promoting Chinese folk arts, 故选:C
B
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。讲叙了Veronika通过给流浪者设计睡袋并通过the Empowerment Plan给无家可归者提供工作机会,进而帮助他们改变现状的故事
24. B推理判断题,根据第二段After graduating from college in 2012, Veronika founded the Empowerment Plan, a nonprofit organization.可以推出Veronika’s second inspiration是found a nonprofit organization.故选B。
25. C细节理解题,根据第二段She hired two homeless women to sew the coats and paid them with donations she received through her blog. Now, the Empowerment Plan employs about 20 people and has produced more than 10,000 coats and distributed them in 30 states, Canada, and elsewhere abroad.可知the purpose of the Empowerment Plan是为无家可归的人提供帮助。故选 C。
26. D 推理判断题,根据最后一段,我们可以看出Veronika有创造力和爱心。答案为:D。
27. A 标题归纳题。文章开头即点明主旨:she received a task to “design to fill a need.”纵观全文,讲述的是Veronika通过给流浪者设计睡袋并通过the Empowerment Plan给无家可归者提供工作机会,满足他们需求的故事,故选A。

C
28.A 细节理解题。根据第二段第一句“Ridley calls himself a rational optimist—rational, because he's carefully weighed the evidence; optimistic, because that evidence shows human progress...” Ridley 自称是一个理性的乐观主义者,所谓理性是因为他仔细权衡证据;所谓乐观是因为这些证据表明人类进步是不可避免的,而且也是十分美好的。这就是他在近期的一本书当中以全新的视角向人们证明的主题。故此处A项正确。
29.C 推理判断题。根据第一个小标题题目“Shopping fuels invention”以及其内容最后一句“The more we specialize and exchange, the better off we'll be.”可知,购物刺激发明创造,刺激消费,促进生产,这种情况越多,我们将会越富有。故此处C项正确。
30.B 细节理解题。从第二个标题内容可知,我们生活远比以前富裕,健康,长寿,人也长得高了,也比以前聪明了,其中一个原因是我们人类的四种基本需求——衣,食,住,行比以前便宜了很多。因此以油灯和蜡烛为例进一步阐述,故此处B项正确。
31.C 推理判断题。由文章最后一句可知,如果气候变化证明是轻微的,然而降低二氧化碳会引起麻烦,那么很可能会发现我们用止血带缠绕脖子以此止住鼻血。此处暗指对气候变化的过度反应存在危险。故C项正确。

D
32.C细节理解题,由第二段first responders are the first emergency workers to arrive at a fire, traffic accident or other emergency.可知答案为C
33.C 细节理解题, 由第四段至第五段Some people have predicted that the Chinese community is likely to become New York's largest immigrant group. They think the city will have' the largest Chinese community outside of Asia.
The Census Bureau also found that almost 200 languages are spoken in the city. So, knowing different languages is important, especially if you are a first responder.可知作为first responders 需要会中文
34.B推理判断题,由文中He adds that it is vital, or very important, that first responders are able to communicate with the people calling for help.可知first responder以及最后一段 And the most important question," Is there anybody left in the building and where?"可知关心受灾人的安全
35.B主旨大意题,这是一篇新闻,通读全文可知文章报道的是纽约救灾人群学中文的人越来越多。

语法填空篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了自己学校为即将参加高考的高三学生加油鼓励的独特传统。作者认为这种祝福方式让他倍受鼓舞,且当时的场景成为他记忆中最为闪亮的时刻之一。
61.lower 考查形容词比较级。此处暗含了对比。对于高三的学生来说,高一和高二的学生就是较低年级的学生,所以要用比较级,故填lower。
62.personally 考查词性转换。设空处修饰动词短语took part in,应用副词,故填personally。
63.meaning 考查词性转换。设空处作understood的宾语,应用名词形式,故填meaning。
64.On 考查介词。此处表述:在那个特殊的晚上。在具体的某一天晚上要用介词on,句首单词注意首字母大写,故填On。
65.Various 考查词性转换。此处应用形容词作定语修饰名词cheers,故填Various “各种各样的”。
66.Seeing 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词,动词see和其逻辑主语I之间是主动关系,所以要用现在分词作状语,故填Seeing。
67.a 考查冠词。quote是可数名词,意为“引语;引文”,而且此处表示泛指概念,故填不定冠词a。
68.be blessed 考查非谓语动词。此处表述很快就轮到“我”收到这种方式的祝福。It is one's turn to do sth.为固定句型,意为“轮到某人去做某事”,根据句意可知,此句中“我”和bless之间是被动关系,应用不定式的被动形式,故填be blessed。
69.which 考查定语从句的引导词。两个句子中没有连词,该空指代前面一句话的内容,而且在从句中作主语,所以此处应用which引导非限制性定语从句,故填which。
70.times 考查名词的复数。当作“时光;岁月”讲时,time为可数名词;“one of+the+形容词最高级+可数名词复数”意为“最……的……之一”。故填times。
英语听力原文
Text 1
M: Could you turn down the music a bit? (1) It’s louder than the planes flying overhead! I can’t even hear myself think!
W: Oh, sorry. I didn’t know it was that loud.
Text 2
W: Where did you get this calendar, Ricky? It covers your whole desk!
M: I ordered it online. I’m sure if you ask Mr. Denison in the finance department, he’ll order one for you, too. (2)
Text 3 
W: Time for bed!
M: Oh, Mom! We were having such a good time. Can’t we just watch for another while?
W: No more TV! You have to brush your teeth and go to bed. (3) We can’t have you falling asleep in class tomorrow!
Text 4
W: Have you finished all the things on the list?
M: Well, I took out the trash, but I forgot to pick up milk and eggs at the grocery store.
W: Oh, no! I guess we’ll have to keep up our instant noodle diet for breakfast tomorrow morning! (4)
Text 5 
M: Here are my books, and here’s my card.
W: Oh, OK. But we don’t check out books here anymore. We only give out information. You should use the self-checkout booths by the exit. (5)
M: Sometimes I long for the good old days!
Text 6 
M: Are you ready for your business dinner?
W: Yes. We’re going to the Seafood Palace.
M: Well, you’ll have some nice ocean views, but are you sure you want to eat seafood during a business meeting?
W: Oh, yeah. I guess it is kind of messy. Maybe I should just stick to salad.
M: Salad could be a problem there, too. They never cut the lettuce small enough, and it’s served in a big bowl. You can’t really cut the lettuce yourself without making a lot of noise. (6)
W: I guess you’re right. 
M: Maybe you can order soup or steak.
W: Well, I’m definitely going to have a glass of wine! (7)
Text 7 
M: Good afternoon. Have a seat, and tell me what’s wrong. (8)
W: I’ve had a stomachache for a long time. It started Friday morning.
M: You’ve had a stomachache for four days and you are only just now coming to the doctor’s office? (8) Why did you wait so long?
W: I didn’t think it was serious. I kept thinking it would get better on its own.
M: And do these stomachaches happen at any particular time?
W: Yes, every morning, just before lunchtime.
M: Have you changed your morning routine recently?
W: Well, I have a new job, and I’ve been skipping breakfast and drinking more coffee. (9)
M: That’s probably why your stomach has been bothering you. (9) Let’s order some tests, and I’ll examine you. (8) But you should consider changing your breakfast habits. (9)
Text 8
W: This is beautiful. Are we setting up camp here, or are we going to follow the trail down to the river?
M: Let’s rest here for a bit. I told the others to meet us here so we could take advantage of the view, but we should go down to the river to put up the tents. (10)
W: How did you find out about this place? (11) It seems pretty far away from towns.
M: My dad used to live near here. When I was young, my uncle took my brother and me to his cabin, and we used to fish there. (11)
W: Why don’t we just sleep there, then?
M: It’s abandoned, so there’s nothing there. By the way, did you bring the water up from the car?
W: No, I thought you brought it. Now we have to go back down to the car!
M: Calm down. The river flowing all around us is a clean water source. (12)
W: What was that noise? Oh, Scott...
M: It’s probably the other guys on the trail. Unless it’s a monster...
W: Stop joking around!
Text 9 
M: Hilda, I know you’re busy, and I really hate to bother you, but...
W: What is it, Bill?
M: Well, I was hoping you could give me a ride to the airport. (13)
W: Can’t you take the subway?
M: My flight is early in the morning on Sunday. (14) I don’t think the subway is open then.
W: Well, I’ve got tons of homework to do before next Monday. You know we have exams on Wednesday afternoon. (15) What about calling a taxi? It shouldn’t be too expensive on a day with so little traffic.
M: You’re right. But it’s not money I’m worried about; it’s the time of day.
W: You think there won’t be any taxis on the road in the morning?
M: Exactly. I won’t be able to get a ride and I’ll miss my flight. I could explain how you’re helping me. So our teacher might excuse you. (15)
W: That would be great, but I doubt if I can get out of a final exam. My neighbor sometimes drives people to the downtown area. (16) He charges them $6, and they save money on a $10 parking fee.
M: Do you think he’d take me?
W: I’ll be happy to give you his number. (16)
Text 10
It was certainly an unusual morning. Amber was late for work for the first time in two years. (17) But even more unusual was the story she told her boss. As she was about to send her son to school, a friend called and said there was a crime being reported on Amber’s street. She looked down the street and saw a large man with an angry face. He was knocking loudly on her neighbor’s door. (18) She knew Frank was going to be late for school, but she didn’t dare to let him leave. A few minutes later, she heard the police arrive. She knew they would be safe then, so she told her son he could leave. But when Frank opened the door, their cat ran out into the yard. (19) Amber ran after the cat, but it ran to the left. Just as the cat was picking up speed, Amber finally caught up to it. She grabbed it by the tail and shouted as if she just won a victory. Just then, she looked up and saw a shiny car entering her neighborhood. It was the Stevensons, the “perfect” neighbors with all the right friends. And there was Amber, standing in her nightshirt, surrounded by police cars, and holding a scared cat in the air by the tail. (20)


 

文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号