Ⅰ.单词拼写
1.On such a sunny day,lying on the beach is really relaxing.
2.Regular exercise is a part of a healthy lifestyle.
3.Don't respond to any emails requesting personal information,no matter how official they look.
4.Dad is afraid of waking up late,so he always has an alarm at the end of his bed.
5.The manager always has a lot of things to do.He lives a stressful life.
6.I often miss my grandmother who lives in a remote(遥远的)mountain village.
7.Sue bought a portable(手提式的)computer so that she could carry it here and there.
8.Wait a moment.I have something urgent(紧急的)to discuss with you.
9.This evening,my secretary will send you my documents(文件)by email.
10.Many people now often complain(抱怨)that there are always too many ads on TV.
Ⅱ.单句语法填空
1.I want to listen to some latest news.Please turn on the radio.
2.She took off her coat and hung it on the wall.
3.Fish can't live without water.
4.I tried my best to study so that I made great progress.
5.No delay!We urgently(urgent) need these books.
6.—What's the matter with you?
—Nothing.
7.You were supposed(suppose)to come here an hour ago.
8.Your complaint(complain)may make the manager angry.What he needs is your solution.
9.The bottle is filled(fill) with fruit juice.
10.They plan to get married(marry) in this spring.
Ⅲ.阅读理解
In 2012,Anshu Gupta and his wife Meenakshi heard about an earthquake and they wanted to help the victims (受害者)by donating clothes.As the Guptas looked at their collected clothing,they were surprised.They had so many extra clothes!The Guptas began to wonder how many people just left these clothes in their homes.
Gupta remembered one time when he visited a village after an earthquake.He saw an aid organization throw clothes at the people from a truck without any care or respect for how the people felt.The people were so shocked and troubled by this event that they would not use the clothes.
As Anshu and Meenakshi looked at the clothes,they had an idea.They wanted to start a new
clothing organization which collects clothing all year—not just at times of crisis (危机).So the Guptas began their organization and called it GOONJ.GOONJ encourages people with more than enough clothes to donate.It also wants to change the way people think about giving away clothes.One of the biggest problems with clothes donation is that you give what you have,not give what people need.Often,you do not give away old clothes as a gift.Instead,you just throw them away.But someone who is using your‘second hand’ used material is doing you a service.They are extending(延长)the life of a material.“We need to move the importance away from the giver's pride,” Anshu Gupta said.
GOONJ hopes to make sure the clothing is given to people who can use it,so it sorts the clothing.GOONJ does not give the clothes away for free.Instead,it helps organize projects that improve the community (社区).People receive clothes in return for their community work.Gupta believes this helps the receiver have respect because they have earned the clothes.It also helps the receiver be proud of what they have done to help their community.
1.What happened in the aid event?
A.The donated clothes couldn't meet the victims' needs.
B.A truck with clothes got into trouble in a village.
C.The victims threw away the donated clothes.
D.The victims were badly treated.
解析:推理判断题。根据第二段描述的救援组织毫不尊重地震受害者乱扔捐赠的衣服可知。
答案:D
2.The organization GOONJ aims to .
A.provide clothes for people in need
B.gather clothes in a special way
C.help earthquake victims
D.serve the community
解析:细节理解题。根据第三段的“GOONJ encourages people with more than enough clothes to donate.”可知。
答案:A
3.We can learn from the text that GOONJ is .
A.attractive B.interesting
C.mysterious D.considerate
解析:推理判断题。根据最后一段GOONJ为了使捐赠的衣服物尽其用对衣服进行分类整理;为了让领取衣服的人感觉受到尊重组织活动,从以上可知,GOONJ考虑很周到。
答案:D
4.What's the best title for the text?
A.The Guptas B.Helping hand
C.Love in the world D.Clothes and respect
解析:标题归纳题。文章主要讲述了捐赠的衣服以及接受者的尊严问题,故D项概括了文章主旨。
答案:D
Ⅳ.完形填空
If you make a close friend in school,you will be the most fortunate.A true friend is someone who stays with you for life. 1 teaches that this is right.A good friendship is not easily 2 .
It is possible that we simply do not stay in one place long enough for a 3 friendship to develop.However,there can be 4 disagreement on the need for each of us to think carefully about the kinds of friendships we 5 .
To most of us, 6 are considered very important,but we need to be clear in our 7 the kinds of friendships we want.Are they to be close or 8 at arm's length? Do we want to 9 ourselves or do we want to walk on the surface? For some people,many friendships on the surface are 10 enough and that's all right.But at some point,we need to 11 that our expectations are the same as our friends' expectations.The sharing of personal experience of our tears as well as our dark dreams is the 12 way to deepen friendships.But it 13 be undertaken slowly and carried on only if there are 14 of interest and action in return.
What are some of the 15 of friendship? The greatest is the attraction to expect too much too soon. Deep relationships 16 time.Another “major difficulty” is the selfishness to think one “possesses” the other,including his time and attention.Similarly,friendships 17 actions in return.In 18 words,you must give as much as you take.Finally there is a question of taking care of the friendship.Unless you spend 19 time together,talking on the phone,and writing letters,friendships will die 20 .
[语篇解读] 本文主要讲述了友谊的重要性,详细阐述了建立友谊的过程中需要注意的一些问题。
1.A.Knowledge B.Teachers
C.Experience D.Parents
解析:句意:真正的朋友是一生忠实于你的人,这是从生活经验中总结出来的。
答案:C
2.A.understood B.formed
C.realized D.produced
解析:句意:建立真正的友谊并不容易。form形成,建立。
答案:B
3.A.true B.common
C.deeply D.actually
解析:“a true friendship”与上文的“a good friendship”一致。
答案:A
4.A.no B.some
C.any D.none
解析:句意:然而,我们每个人都有必要认真考虑我们需要什么样的友谊,在这一点上不应该有分歧。
答案:A
5.A.obtain B.apply
C.want D.appeal
解析:根据句意和下文第7空后面的“the kinds of friendships we want”可知。
答案:C
6.A.disagreements B.friendships
C.expectations D.relationships
解析:文章的话题是友谊,故选B。
答案:B
7.A.hearts B.thoughts
C.actions D.minds
解析:in our minds“在头脑中”。句意:……但是在头脑中我们要清楚我们需要什么样的友谊。
答案:D
8.A.remained B.left
C.stayed D.kept
解析:keep “保持”,为及物动词,可用被动语态。文中表示“使友谊保持一定的距离”。
答案:D
9.A.own B.owe
C.share D.spare
解析:share ourselves 指朋友之间相互分享。
答案:C
10.A.that B.very
C.not D.quite
解析:根据句子下文“and that's all right”可知,对很多人来说,表面上的友谊就足够了。
答案:D
11.A.make sure B.remember
C.expect D.check out
解析:根据上下文可知,我们应确保我们的期望值和朋友的期望值一样。
答案:A
12.A.easiest B.simplest
C.surest D.hardest
解析:彼此分享朋友的经历应该是最可靠的加深友谊的办法。
答案:C
13.A.can B.need
C.will D.must
解析:句意:但这种分享活动必须在对方有同样的兴趣和行动回报你的迹象时慢慢地进行。
答案:D
14.A.marks B.sights
C.scenes D.signs
解析:sign 迹象;mark 符号,标记;sight 视力,景象;scene 景色,场面。
答案:D
15.A.difficulties B.differences
C.advantages D.things
解析:本段讲述的是影响友谊发展的困难,即“the attraction to expect too much too soon”和“the selfishness to think one ‘possesses’ the other”,根据本段第四句也可得到暗示。
答案:A
16.A.cost B.spend
C.ask D.take
解析:句意:发展深层友谊需要时间。
答案:D
17.A.require B.request
C.depend D.suggest
解析:句意:类似地,友谊需要有回报的行为。require 这里相当于need。
答案:A
18.A.some B.many
C.other D.different
解析:in other words 换句话说,属于固定短语。
答案:C
19.A.enough B.comfortable
C.less D.a lot
解析:句意:除非你花足够的时间,通过电话、书信交流,友谊才会经久不衰。
答案:A
20.A.for B.away
C.out D.from
解析:die away“逐渐消失、停止”,符合语境。die for “为……而死”, die out “灭绝”,die from “死于……”。
答案:B
Ⅴ.语法填空
A Couch Potato
When I wake up,I turn 1.on the television and watch the children's 2.programmes(programme) and old movies 3.until about halfpast ten.Then I get up,go downstairs and switch on the TV in the 4.living(live) room.During lunch,I watch the news.In the afternoon,I watch some good old films.In the evenings,I often watch soap operas.At nine thirty,if there is a good play on BBC 2,I switch 5. over and watch it.I usually switch 6.off the TV at about two o'clock.
When I take Tina,the dog,for a walk every afternoon,I always take my 7.portable(portability) TV and I sit on the wall while the dog walks round in a circle.
My wife makes it possible for me 8.to live(live) this lifestyle. We don't have much money,but we're happy.Sit down and watch TV.Here is 9.the remote control.You've got the world at your 10.feet(foot).And in your hand.Great!
Ⅵ.短文改错
Here are the information about Manchester University.It is about 200 miles far away from London,and it has the very big schoolyard.You can live in the school or near the school.They have all sorts of course.I'm sure you will find one you like it.I know you are particularly interesting in human rights.So I will see that there is anything on their website.I'll send my friend Charlie meet you at the airport when you arrived.You met him a few years ago,but he had changed a lot since then.Both your aunt or I look forward to seeing you again.
答案:
Here the information about Manchester University.It is about 200 miles far away from London,and it has very big schoolyard.You can live in the school or near the school.They have all sorts of .I'm sure you will find one you like it\ .I know you are particularly in
human rights.So I will see there is anything on their website.I'll send my friend Charlie meet you at the airport when you .You met him a few years ago,but he changed a lot since then.Both your aunt I look forward to seeing you again.